Event

Fira Stockholm Pride med Vänsterpartiet

VÄLKOMMEN ATT FIRA STOCKHOLM PRIDE MED VÄNSTERPARTIET!

Vänsterpartiet och Hbtq-Vänstern kommer att vara på plats på Stockholm Pride. Festivalen äger rum i Stockholm den 27/7-2/8. Läs mer om festivalen på https://www.stockholmpride.org/.
Här hittar du information om vårt deltagande på Facebook

Vi kommer att finnas med på Pride House med ett antal seminarier, vi kommer att ha ett tält i parken, anordna en Pride-frukost med Jonas Sjöstedt vid Bofills Båge vid Medborgarplatsen innan vi gemensamt deltar i den stora paraden på lördagen. Under veckan kommer självklart vår partiledare Jonas Sjöstedt och flera andra politiker att delta i olika arrangemang. Här kommer all information om vårt deltagande att presenteras. Hoppas att vi ses!!

☞ PRIDE HOUSE

➢ Pridesamtal 1: Se upp HBTQ-personer – De konservativa kommer (Länk: https://www.facebook.com/events/1454778944770240/)

Tid & lokal: Torsdag 31 juli, 13.00-13.45, Kulturhuset (Pride House): Klarabion

I flera av världens länder är samkönade sexkontakter belagt med dödsstraff. Ryssland genomgår nu backlash där HBTQ-personers rättigheter beskärs. Samtidigt sker många framsteg i andra länder. Varför sker denna utveckling och hur kan den svenska hbtq-rörelsen stötta rörelser i länder som nu genomgår en backlash. Ett panelsamtal om internationell solidaritet.
Klara deltagare:
• Hans Linde (Riksdagsledamot)
• Ulrika Westerlund (Ordförande, RFSL)
• Kristina Ljungros (Ordförande, RFSU)

Samtalsledare: Hanna Thome, Kommunalråd med ansvar för antidiskriminering i Malmö Stad

➢ Pridesamtal 2: En bättre storstad för unga och vuxna HBTQ-personer (Länk: https://www.facebook.com/events/323473594488330/)

Tid & Lokal: Torsdag 31 juli 16.00-16.45, Kulturhuset (Pride house): Plattanscenen

Hur kan kommun och landsting bidra till att göra storstaden bättre för HBTQ-personer?
Kan kommun och Landsting göra något för att minska problemet med ohälsa bland HBTQ-personer? Finns tillräckligt med drogfria samlingspunkter för unga? Ett panelsamtal om vad hur vi gör storstaden till en bättre stad att leva i för HBTQ-personer.

Deltagare:
• Håkan Jörnehed, Landstingsråd Stockholms län,
• Gisela Janis, Förbundsordförande RFSL ungdom,
• Julle Bergenholtz, Vice ordförande RFSL Stockholm
• Tobias Johansson, kommunpolitiker Stockholm Stad
• Hanna Thomé, Kommunalråd Malmö
• Samtalsledare: Peter Tai Christensen

➢ Pridesamtal 3: Juridik och politik – Vad är nästa steg juristen? (Länk:https://www.facebook.com/events/518217021641377/)

Tid & lokal: Fredag 1 augusti 15.00-15.45, Hörsalen, Kulturhuset (Pride House)

Hur ska vi få bort diskriminerande lagstiftning? Är det juridiken eller politiken som är vägen framåt?
Ett samtal mellan juristerna Kerstin Burman och Claes Borgström. Moderator: Barbro Sörman.

Kerstin Burman har som jurist framgångsrikt drivit arbete för transpersoners rättigheter. Just nu leder Kerstin en ny juridisk process för att tvångssteriliserade transpersoner ska få skadestånd från staten.

Claes Borgström är jurist och hade uppdraget som JämO 2000-2007. Borgström har ofta väckt uppmärksamhet med en rad kontroversiella förslag och utspel.

Arrangör: Vänsterpartiet Storstockholm, Hbtq-Vänstern

➢ Pridesamtal 4: Så vill de röd-gröna partierna göra vardagen bättre för HBTQ-personer (LÄNK: https://www.facebook.com/events/521782961267015/)

Tid & lokal: Fredag 1 augusti 17.00-17.45, Kulturhuset (Pride House): Hörsalen

Valet närmar sig. Var och en av de tre röd-gröna partierna hoppas på inflytande över rikspolitiken efter nästa val. Vilka frågor är varje partis hjärtefrågor? Hur vill de göra livet och vardagen lättare för HBTQ-personer?

Deltagare:
• Jonas Sjöstedt (partiledare V)
• Veronica Palm (riksdagsledamot S)
• Helena Leander (riksdagsledamot MP & HBTQ-politisk talesperson)

☞ PRIDE PARK

Vi har ett eget tält i Pride Park på Östermalms IP. Där kommer du att kunna träffa Vänsterpartister från hela landet, umgås och träffa Jonas Sjöstedt och flera andra företrädare för Vänsterpartiet. Ett program för aktiviteterna i tältet kommer inom kort.

☞ PARADFRUKOST MED JONAS SJÖSTEDT (Länk: https://www.facebook.com/events/909843742363268/?fref=ts)

Innan paraden så bjuder vi in alla Vänsterpartister och sympatisörer till paradfrukost. Vi bjuder på frukost och vår partiledare Jonas Sjöstedt. Frukosten börjar kl 10:30 vid bortre ändan av Zinkensdamms IP, vid ingången till Tantolunden, (vi sätter upp röda fanor så att ni hittar oss) och vi håller på fram tills dess att vi ska ställa upp oss inför paraden.

☞ PRIDEPARADEN

Paraden avgår från Mariatorget kl 13:00 och de första ekipagen beräknas anlända Pride Park i Tantolunden kl 15:00-16:00. Paraden går från Mariatorget över slussen för att sen slingra sig via Skeppsbron – Kungsträdgårdsgatan – Hamngatan – Sergels Torg – Sveavägen – Kungsgatan –Stureplan – Sturegatan för att komma i mål vid Östermalms IP
Vi kommer även i år att ha en musikbil som kommer rymma ca 40 personer. Rött är vårt färgtema i år.

☞ FRÅGOR?

Har du frågor som rör Vänsterpartiets deltagande under Stockholm Pride ska du kontakta Tobias Johansson, ordförande för HBTQ-utskottet på e-post: [email protected]

Vi ses!!

Kopiera länk