Distriktårskonferens 2023
En blond man står med mörk tröja utomhus och ler mot kameran. I bakgrunden syns grön natur och en röd stuga med vita knutar skymtar mellan träden.

August Flensburg är ny ordförande!

August Flensburg har valts till ny ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm distriktsårskonferensen som hölls i Hallunda i helgen. Tillsammans med nyvalda styrelseledamöter ska han leda Vänsterpartiets största distrikt med nästan 10 000 medlemmar.  

– Vi ska fortsätta växa, både i medlemsantal och i kommande val. För att det ska ske behöver distriktets ledning tänka strategiskt kring vilka frågor vi ska prioritera, vi behöver stärka vår partiorganisation och våra partiföreningar. Det gör vi genom att stärka våra medlemmar individuellt och som grupp bland annat genom studier och genom att vi solidariskt strävar mot våra gemensamma mål. 

Nooshi var på plats

Mötet beslutade kring en ny verksamhetsplan och en ny riktning för distriktet under de kommande två åren. 174 ombud från hela Storstockholms distrikt var samlade och debatterade motioner och pläderade för kamrater. Nooshi Dadgostar höll ett tal och kunde därefter gratulera distriktets nya ordförande på plats.  Distriktsårskonferensen avslutades först efter gemensam sång med Internationalen.

August Flensburg om distriktets möjligheter framöver:

–  Vänsterpartiet Storstockholm är ett stort distrikt och vi har stora möjligheter att höras, både i våra parlament och bland våra väljare. Därför spelar Vänsterpartiet roll, vi har vunnit majoritet i många kommuner och vi gör förändring. Två konkreta exempel är att Husbybadet ska renoveras och att vi satsar två miljarder på akutsjukvården i regionen. Vänsterpartiet gör skillnad! 

Vänsterpartiet Storstockholm växer så det knakar

August tar över efter Elena Karlström som suttit som ordförande i sex år. Distriktet har vuxit explosionsartat i hela Stockholm och med nästan 10 000 medlemmar är Storstockholm ett starkt distrikt som efter valet 2022 också vunnit nya mandat i många kommuner och län.

Distriktsårskonferensen valde även en ny styrelse. Den består av tio ordinarie ledamöter och fem ersättare. I den nya styrelsen är tre personer fackliga, fyra från länet (+två ersättare), fyra från Stockholm stad (+ tre ersättare).

Ordinarie ledamöter är: 

Miriam Malm (Nynäshamn)
Lina El Yafi (Seko-vänstern)
Alena Jukic (Nacka)
Maria Ljuslin (Älvsjö-Fruängen)
Isatou Aysha Jones (Tensta-Rinkeby-Spånga)
Fehmi Demirtras (Kommunalvänstern)
Rodrigo Arce (Hammarby-Skarpnäck)
Josefin Nymark (Södertälje)
Håkan Blomqvist (Södermalm)
Zee Vieira (Norrtälje)

Ersättare: Ann-Marie Strömberg (Hägersten), Jessica Hilwëyn (Norrtälje), Daniel Riazat (Kista), Mohibul Ezdani Khan (Hässelby-Vällingby), Leif Åsbrink López (Solna).

På vår Facebooksida kan du se bilder från distriktsårskonferensen, för att komma dit, KLICKA HÄR. 
Snart kan du också läsa den nya styrelsens presentationer i DEN HÄR LÄNKEN.

Kopiera länk