Event

VALUTBILDNINGAR – Allt du behöver för att bli en fullfjädrad valaktivist!

Supervalåret 2014 närmar sig med stormsteg och här på distriktsexpeditionen så pågår förberedelserna för att ge er valaktivister de bästa verktygen som ni kan få inför den stundande valrörelsen. Syftet med utbildningarna är att ge er många argument om ett stort antal frågor som man kan få när man står i valstugan eller när man diskuterar politik vid fikabordet på jobbet. Valrörelsens frågor kan delas upp i två olika avdelningar, dels de frågor som vi vill prata om och dels de frågor som det känns bra att ha ett hum om trots att de inte är huvudfrågor för Vänsterpartiet i valrörelsen.

Valutbildningarna riktar sig till dem som vill ha mer kött på benen när det kommer till Vänsterpartiet politik på olika områden och som vill bli bättre på att argumentera och tala för Vänsterpartiet. Det krävs ingen föranmälan för att komma, men vill man vara säker på att fikat ska räcka kan man anmäla sig till [email protected] några dagar innan det tillfälle som man har tänkt sig att gå på. Har du inte möjlighet att komma något av datumen så kommer du ha en chans att se dem ändå. På den här sidan så kommer vi också publicera inspelade föreläsningar, allt för att du ska kunna sitta hemma i lugn och ro och ta del av den kunskap som förmedlas på föreläsningen.

Från årsskiftet och fram till valrörelsens början kommer vi att ha ett eller flera föredrag på Kafé Marx varje månad. Ämnena kommer vara varierade och för att ha koll på vilket som äger rum när så bör man ha koll på kalendariet och på denna sida. Undrar du hur du hittar till Kafé Marx? Här finns en länk till Google Maps. Med kollektivtrafiken är det lättast att ta tunnelbanan till Rådhuset, buss 40 till Rådhuset eller buss 52 till Pipersgatan.

De flesta föredragen som hålls i valutbildnings-skolan kommer vara upplagda på samma sätt.
1. Budskap
2. Politisk bakgrund, historia.
3. Förhållningsätt till andra partier.
4. Fem politiska krav.  I det här fallet både lokala, nationella och globala.
5. Frågor och svar. Argumentations-exempel.
6. Tips på ställen med mer information.

Välkommna!

28 januari, kl. 18.00 – Miljö- och klimatpolitik (klicka för att komma till Facebook-eventet)
Jens Holm, riksdagsledamot och Lina Hjort från Vänsterpartiet Storstockholms klimat- och miljöutskott kommer prata om Vänsterpartiets klimat- och miljöpolitik.

3 februari, kl. 18.00 – Kollektivtrafik (klicka för att komma till Facebook-eventet)
Gunilla Roxby Cromvall, gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms län, kommer prata om hur Vänsterpartiet ser på kollektivtrafiken och dess utbyggnad i Stockholms län.

27 februari, kl.18.00 – HBTQ-politik (klicka för att komma till Facebook-eventet)
Hans Linde, gruppledare och HBTQ-politisk talesperson för Vänsterpartiet i riksdagen, kommer och pratar om Vänsterpartiets HBTQ-politik, hur vi skiljer oss från de andra partierna och vilka HBTQ-politiska krav som vi driver nu.

13 mars, kl.18.00 – Utrikespolitik (klicka för att komma till Facebook-eventet)
Hans Linde, gruppledare och utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet i riksdagen, kommer och pratar om Vänsterpartiets utrikespolitik, hur den skiljer sig från andra partiers och vilka utrikespolitiska frågor som man kan få när man står i valstugan.

Denna lista kommer att uppdateras kontinuerligt. Sprid gärna informationen om valutbildningarna till dina kompisar och kamrater i partiföreningen och är du ännu inte aktiv i partiföreningen i vars område du bor, ta med dig en kompis som tycker politik är intressant.

Dela den här sidan:

Kopiera länk