artikel

Stoppa nedskärningarna i sjukvården

350 undersköterskor och 250 läkare har varslats om uppsägning på Karolinska Sjukhuset. Därför kallar vi alla som vill protestera mot nedskärningarna inom sjukvården till en manifestation när Regionfullmäktige håller möte den 19 november.

I Region Stockholm styr Moderaterna tillsammans med Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Centern och Liberalerna. De är ansvariga för det vanstyre som gett oss alla skandaler runt Nya Karolinska i Solna, skenande konsultkostnader, nya och höjda patientavgifter och ständig press på per att göra mer, snabbare, med färre kollegor, utan att det syns i lönekuvertet.

Nu varslar vi högern i Region Stockholm. Det är dags för er att avgå. Ni har gång på gång visat att ni är inkompetenta att bedriva sjukvård och för den delen kollektivtrafik, för oss stockholmare.

Vår dröm är att ha minst 350 uskor och 250 läkare och en massa andra som talar utanför Regionfullmäktige hela dagen. Alla som vill protestera mot nedskärningarna i sjukvården såväl som de ständiga höjningarna av SL-taxan är välkomna!

Vill du komma och tala eller kanske sjunga en sång? Meddela här i evenemanget eller maila oss på [email protected]. Samma om ni är en organisation som vill uttala er solidaritet eller vara medarrangörer.

Här hittar du Facebookevenemanget.

PROGRAM
10.00 Vänsterpartiets pensionärsklubb är med och möter regionfullmäktiges ledamöter när de kommer till mötet. Plakat och kaffe finns till alla som vill ha!
Amanda Sandholm från Kommunalvänstern hälsar mötesdeltagarna välkomna och presenterar talare under dagen.
Viktor Risling, Seko klubb 111 tunnelbanan, talar.
13.00 Jonas Lindberg, Regionpolitiker för Vänsterpartiet talar.
16.00 Vi är på plats hela dagen, men mot slutet av dagen vill vi att mest folk dyker upp. Kom när det passar för dig, men kan du bara en stund, kom gärna 16-18 så är vi riktigt många då.

Hela dagen: prata med oss på plats om fortsatta protester mot nedskärningarna och vanstyret av Region Stockholm.

Kopiera länk