Nyheter

Jesper Wiklund är ny vice ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm

  • Varje middag med släkten är som ett större styrelsesammanträde, säger Jesper Wiklund, nyvald till vice distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Jesper bor i Sundbyberg med sin son och arbetar som facklig ombudsman.

  • Jag är äldst av fem syskon, man skulle kunna beskriva det som att varje middag med släkten är som ett större styrelsesammanträde men utan mötesformalia. Vem som är ”ABF-snubben” i de sammanhangen kan diskuteras men mina syskon skulle nog enhälligt anklaga mig, säger Jesper Wiklund, vice ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Men det finns andra saker än politik som tar plats i livet.

  • Båda mina föräldrar är sjuksyrror och halva familjen jobbar inom vården. Jag tillbringar fritiden på vandringsleder runt om i Stockholm, på odlingslotten nedanför Hallonbergen eller Nationalarenans ståplatsläktare, fortsätter Jesper.

Under mandatperioden vill Jesper genomföra besluten Vänsterpartiet Storstockholm fattade på distriktsårskonferensen i slutet av mars. Det är ett av distriktsstyrelsens mest konkreta uppdrag och en fråga om den demokratiska styrningen av distriktet. I år var det en ambitiös distriktsårskonferens som gav distriktsstyrelsen fem kampanjer att genomföra, utöver de andra uppdragen. Det förutsätter en hel del fokuserat arbete från distriktets politiska ledning.  

  • Mina politiska hjärtefrågor är arbetsrätt och bostadsfrågor, båda befinner sig under stark attack från borgerligheten men den här gången med stöd av Socialdemokraterna. Det är därför viktigare än på mycket länge med ett starkt och välorganiserat Vänsterparti som är redo att ta kampen, säger Jesper.

I Vänsterpartiet fyller vi ordet trygghet med helt andra saker än partierna till höger gör.

  • Jag blir så less varje gång jag hör högern prata om trygghet som enbart en fråga om antal poliser och övervakningskameror, samtidigt som vi har barn som tvingas flytta var tredje månad. Byta skola, byta fotbollsklubb, nya ungar på gården och vuxna som man aldrig hinner knyta an till. Det om något är otrygghet. Jag tror bostäder och allmännyttans ställning specifikt är en av våra mest centrala framtidsfrågor, säger Jesper.

På lång sikt är det viktigt för Jesper att vara med och fortsätta utveckla samarbetet mellan distriktet, Stockholms stadshus, Regionen (f.d. landstinget) och de olika kommunala grupperna runt om i länet. 

  • I distriktsstyrelsen vill jag fokusera på organisering och engagemang, framför allt i våra prioriterade områden så som Järva, Farsta eller Norra Botkyrka. Jag kommer prioritera att träffa partiföreningarna och ta fram planer på hur vi kan stötta dem i att vara mer närvarande i områdena där de bor. Soppköken i Husby innan barnbidraget är en förebild, även Sundbybergs Hallonbergshäng där lokala vänsterpartister sitter en timme varje tisdag i Hallonbergens centrum och svarar på frågor från medborgarna, lite som ett lokalt medborgarkontor, avslutar Jesper Wiklund, vice ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Dela den här sidan:

Kopiera länk