Nyheter

Röd politik för ett grönt samhälle

Det krävs en röd politik för en grön stad. Därför har Vänsterpartiet tagit fram en omställningsplan för Stockholmsregionen. Planen visar såväl framtidens transporter och byggande men även för ett hållbart arbetsliv och klimatsmart mat.

– Vi måste ställa om till ett rättvist och hållbart samhälle. Vänsterpartiet vågar gå före och vi sätter klimatet före kortsiktiga vinstintressen. Vi föreslår här bland annat kortare arbetstid, utbyggd kollektivtrafik och en grönare stad, säger Elena Karlström, distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Vi vet att vi inte har råd att vänta. Många kan göra en del på egen hand, men en samhällsomställning kräver att vi agerar tillsammans. Vi behöver en stark gemensam sektor som har kraft att finansiera nödvändiga förändringar och se till att omställningen fördelas rättvist. 

Här finns omställningsplanen för nedladdning.

Kontakt:
Elena Karlström,
distriktsordförande Vänsterpartiet Storstockholm,
08-6541310,
[email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk