Nyheter

V Sollentuna söker politisk sekreterare

Vänsterpartiet Sollentuna söker politisk sekreterare på 25 %.

Sollentuna ligger strax norr om Stockholm C och söder om Arlanda flygplatsen. Det tar ca 15-20 minuter både från Stockholm C och Arlanda. I kommunen bor 70000 människor och kännetecknas genom sina unika naturmiljöer, sina utbildningssäten och kulturell mångfald.

Här sjuder av liv, med många företagare och handelsplatser blandat med fina naturområden och kulturaktiviteter. Sollentuna centrum, Stinsen köpcentrum, Järvafältet och Edsvik konsthall, är bara några exempel. Sollentuna växer hela tiden och just nu pågår en stadsomvandling där de centrala delarna av Sollentuna byggs ut och får ny karaktär.

Vänsterpartiet har två mandat i fullmäktige och sitter i opposition med S och MP. Vänsterpartiet har valtekniskt och övergripande budgetsamarbete med dessa två partier.

En politisk sekreterare är en sakkunnig tjänsteman och sköter bland annat kontakter med media, allmänhet och egna partimedlemmar i kommun.

 

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna är mycket varierande och den ena veckan är inte den andra lik både vad gäller innehåll och omfattning. Din viktigaste arbetsuppgift är att assistera vår politikergrupp och i samråd med gruppledare samordna våra politiska ställningstaganden i kommunfullmäktige och kommunens nämnder och styrelse.

Som politisk sekreterare är du delaktig i författande av yttranden, motioner och interpellationer samt besvarande av mail, underlag till tal, artiklar, pressmeddelanden och presentationer. Den politiska sekreteraren ska vara uppdaterad med det senaste i politiken, ansvara för mediekommunikation, kampanjmetoder och trycksaksproduktion, vara insatt i vår lokala politik, arbetsmetoder och allt som kan underlätta arbetet för politikerna och föreningen i kommunen.

I tjänsten ingår budgetarbetet, organisering av föreningsmöten, årsmöten och kurser.

Du är även redaktör för vår websida, nyhetsbrev samt arbete med sociala medier.

 

Kvalifikationer: Vi söker dig med initiativförmåga, ett stort intresse för politik och samhällsfrågor. Arbetet är emellanåt intensivt men samtidigt mycket stimulerande. Arbetsuppgifterna förutsätter att du snabbt kan sätta dig in i, tolka och utvärdera de frågor som hanteras av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och andra politiska frågor som är på dagordningen. Erfarenhet av kommunpolitik är meriterande.

Vi förutsätter att du delar partiets värderingar, har god kännedom om partiets politik och organisation. Vi sätter högt värde på din förmåga att samarbeta och att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Social kompetens och att kunna arbeta strukturerat och både självständigt och i grupp är andra viktiga komponenter i rollen som politisk sekreterare.

Din formella arbetsgivare kommer att vara Sollentuna kommun på 25 % men din tjänst disponeras helt av Vänsterpartiet. Arbetstiden är oreglerad. Viss tjänstgöring är förlagd till kvällar och helger. Lön enligt Sollentuna kommuns avtal för politiska sekreterare som fastslagits av kommunfullmäktige.

Anställningen är tidsbegränsad t o m 2018-12-31, alltså till denna mandatperiods slut. Därefter är det valresultatet som avgör om tjänsten kommer fortsätta i samma omfattning.

Tillträde omkring 22 september, eller efter överenskommelse.

6 månaders provanställning kommer att tillämpas.

Vi startar rekryteringsprocessen direkt då det kommer in ansökningar men sista dag att ansöka är 2015-08-31.

 

Ansökan med CV samt referenser skickas per e-post till: [email protected]

Frågor om tjänsten besvaras av vår gruppledare:
Barkat Hussain, 0704-982 983.

Kopiera länk