Nyheter

Rädda Försäkringskassan i Hallunda

Sinan Svik inte förortenVänsterpartiet i Botkyrka driver just nu kampanjen Svik inte förorten eftersom Försäkringskassan planerar att stänga sitt servicekontor i Hallunda. Om Försäkringskassan flyttar är risken stor att Skatteverket och Pensionsmyndigheten också försvinner.

Vänsterpartiet i Botkyrka driver just nu kampanjen Svik inte förorten eftersom Försäkringskassan planerar att stänga sitt servicekontor i Hallunda. Om Försäkringskassan flyttar är risken stor att Skatteverket och Pensionsmyndigheten också försvinner.

Servicekontoret i Hallunda är ett av Försäkringskassans mest välbesökta. Trots det vill de flytta verksamheten till Liljeholmen. De skyller på att de inte har tillräckligt bra lokaler i Hallunda – men Botkyrka kommun har erbjudit dem andra lokaler som uppfyller alla deras krav. Det är uppenbart att skälet till att Försäkringskassan vill flytta är något helt annat.

För oss som bor i Botkyrka duger det inte att bli hänvisad till att åka in till stan eller till krångliga blanketter på internet. Det finns Botkyrkabor som varken har bil eller råd med SL-kort. Samhällsservicen ska finnas nära medborgarna. Det är viktigare ju större behoven är. Att lägga ner kontoret i Hallunda är ett svek mot oss som bor i förorten. Därför kämpar vi för att de ska ändra sig och stanna kvar.

Sinan, en av våra medlemmar som bor i Hallunda, säger så här om varför det är viktigt för honom att Försäkringskassan blir kvar:

– Om Försäkringskassan flyttar så kommer det att drabba väldigt många människor. Servicekontoret är en viktig trygghet i vardagen. För oss som är småbarnsföräldrar så är det inte alltid lätt att orientera sig bland alla blanketter och regler som finns. Just att få träffa en handläggare kan underlätta väldigt mycket i hur vi ska planera vår föräldraledighet. Om jag som har språket och är född och uppvuxen i Sverige kan uppleva det som krångligt, tänk då på alla anda småbarnsföräldrar som ännu inte har samma möjligheter. Det vore sorgligt för hela vårt samhälle om Försäkringskassan läggs ner i Hallunda, för då blir det återigen de redan utsatta områdena som glöms bort. Det är motsatsen till att ta sitt ansvar för medborgarna.

Stöd gärna kampanjen #Svikinteförorten här: https://www.facebook.com/svikintefororten/

Kopiera länk