Nyheter

Välkommen Veronica Stiernborg

Veronica Stiernborg kommer att från och med nu och ett halvår framåt att vikariera för Cecilia Berggren på distriktsexpeditionen. Vi ställde fem frågor för att lära känna Veronica lite mer.

Så Veronica, vem är du?
Jag heter Veronica Stiernborg, och bor i Husby där jag är nyvald ordförande för Vänsterpartiet Kista. Vanligtvis pluggar jag statsvetenskap på Universitetet, men ville ta studiepaus ett år och är väldigt pepp på jobbet på Expen där jag kan få chans att lära mig praktiskt arbete kring det jag vanligtvis studerar. Jag tycker Ung Vänsters kampanjpins och t-shirtar från valrörelsen kan sammanfatta mig rätt bra, socialist, feminist, aktivist.

Vad gjorde du innan du började hos oss?
I höstas jobbade jag som resursperson på en skola i Spånga, men har jobbat som servitris och kallskänka sedan studenten. Jag fick chansen att jobba som valarbetare i Haninge och Huddinge under höstens valrörelse och det tyckte jag var sjukt kul.

Vad kommer att vara dina arbetsuppgifter på distriktsexpen?
Jag vikariera för Cecilia Berggren som kommer plugga under våren, så jag kommer få ta över hennes arbetsuppgifter. Det är varierande uppgifter, mest med fokus på medlemsregister, göra mötesprotokoll inför VU- och DS-möten, vara med vid kurser på Kafe Marx m.m.

Finns det något dina nya kollegor inte vet om dig, men som du tycker att de borde känna till?
Har jag inte hunnit dricka kaffe på morgonen så ska man aldrig ta någonting personligt från mig. Brukar alltid ordna det på morgonen, men har allting knasat ihop sig för mig någon dag kan det vara bra att ha koll på läget. Men det känns som de på expen är en förstående grupp, speciellt kring just kaffe.

Till sist, vad ser du mest fram emot?
Att få lära sig något helt nytt, och lära sig mer om hur Vänsterpartiet Storstockholm funkar organisatoriskt! Det är spännande att börja direkt efter julens besked om inställt extraval, och vara med om hur en så pass stor organisation ställer om sig,  beroende på vilka beslut som tas.

Dela den här sidan:

Kopiera länk