Nyheter

Aktion mot ”REVA på steroider”

img_1717-edit21På måndag den 13 oktober samlas vi för en aktion utanför tunnelbanespärrarna vid T-Centralen, uppgång Sergels Torg, för att manifestera mot kriminaliseringen människor som söker skydd. Ta gärna med hemmasnickrade plakat! Aktionen tar sin början utanför tunnelbanespärrarna klockan 12.00 men flyttas sedan till Plattan Sergels Torg några meter därifrån, allt beräknas vara klart 12.45.På måndag inleds nämligen en gigantisk polisinsats över hela EU för att hitta papperslösa flyktingar. Sverige är en av de deltagande länderna.

I en situation där hundratusentals människor flyr från krig i Syrien, Irak och Libyen, är en hetsjakt på papperslösa helt fel väg att gå. Istället borde vi se till att få igång projekt för att rädda människor ur Medelhavet, se till att skapa lagliga vägar in i EU och stötta Italien och Grekland för att få bättre flyktingmottagande.

Vi glömmer inte den bristande rättssäkerheten och de kultur- och etnicitetsmarkörer som lade grunden för omfattande kränkningar sist REVA begav sig. Vi var tydliga motståndare till REVA och vi vägrar stödja liknande insatser på internationell nivå.

Morgan Johansson som är ny justitieminister måste nu omedelbart svara på frågan om han avser att Sverige fortsatt ska delta i denna och liknande aktioner eller om han kommer stå upp för en ny och human flyktingpolitik.

Ladda ner själv: Flygblad mot REVA

Vi ses!

Med vänliga hälsningar,

Christina Höj Larsen, migrations- och flyktingpolitisk talesperson Vänsterpartiet
Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk