Nyheter

Solidaritet med Gaza!

De springer för livet. Läkare, patienter och anhöriga. De som ligger i koma eller är svårt sjuka och har svårt att springa. Anhöriga griper in för att hjälpa. Strax därefter börjar beskjutningen. Snart är sjukhuset i Al-Wafa totalförstört. Israels markinvasion i Gaza har påbörjat.

Israel säger att de attackerar Gaza i självförsvar. För att skydda sig mot raketattacker. Men som vanligt är svaret groteskt oproportionerligt.

För det är svårt att se hur beskjutning av ett sjukhus kan vara självförsvar.

Eller pappan som plockar upp sin dotter från ruinerna. Som märker att armar och ben hänger. Som inte får svar när han ropar dotterns namn.

Hur kan ett dött barn vara självförsvar?

Tio dagar efter luftattackerna har en israel dött. På den palestinska sidan är antalet offer uppe i 245 personer. Omkring 50 av dem är barn.

Ingen politik i världen kan få tillbaka de döda. En förlorad dotter kan bara komma tillbaka i form av minnen. Saknad. Längtan. Men aldrig i kött och blod.

Men rätt politik kan stoppa det fortsatta våldet. Ett första steg för ockupationsmakten Israel är att omedelbart stoppa massakern. Alla trupper ska dras tillbaka från Gaza.

Detta är ett krav som skulle falla sig väl för en svensk statsminister, eller för den delen socialdemokratisk oppositionsledare, att ställa. Men tystnaden och tafattheten från svenska politiker är pinsam. Skamlig.

Ett andra steg för Israel är att upphäva ockupationen av Palestina eftersom det är själva grogrunden till konflikten. Utan ett utropande av en fri palestinsk stat blir det ingen varaktig fred i Mellanöstern.

Stoppa massakern i Gaza!
Bojkotta Israel!
För ett fritt Palestina!

Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm

 

Delta på solidaritetsmanifestation klockan 13.30 på söndag på Medborgarplatsen.
KOM OCH SPRID INFO!
https://www.facebook.com/events/1454436818142143/

Bojkotta Israeliska varor för att sätta press på ockupationsmakten Israel:
http://www.palestinagrupperna.se/bojkott-desinvesteringar-och-sanktioner-bds/bojkott

palestina

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk