Nyheter

Vänsterpartiet föreslår trådbuss

I en rapport som släpps idag föreslår Vänsterpartiet i Stockholms län landsting och Stockholms stad att trådbusstrafik ska komma tillbaka i länet. Två sträckningar föreslås, den ena är från Orminge till Globen och den andra från Flemingsberg via Kungens kurva och Älvsjö till Globen.

Trådbussar kan snabbt kan ge utbyggd kollektivtrafik till lägre kostnad än exempelvis spårvagnstrafik och bidrar till att koppla ihop centrum utanför Stockholms innerstad. Dessutom möjliggör ett utbyggt trådbussnät byggandet av nästan 30 000 nya bostäder i Stockholms län. I DN kan man idag läsa att Vänsterpartiets förslag får stöd från oväntat håll, nämligen Handelskammaren som håller med om de fördelar som trådbusstrafik skulle ha.

Rapporten är skriven av nationalekonomen Ragnar Bengtsson på uppdrag av Vänsterpartiet i Stockholms stad och Stockholms landsting och du kan läsa den i sin helhet här: Trådbussar i Stockholms län.

För mer information:

Gunilla Roxby Cromvall, gruppledare Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting
070–737 39 92
[email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk