1 maj

Inte till salu – fira 1 maj med Vänstern i Stockholm

1maj2014Missa inte årets första och största folkfest! Fira första maj med Vänsterpartiet, Ung Vänster och Vänsterns Studentförbund.

Missa inte årets första och största folkfest! Fira första maj med Vänsterpartiet, Ung Vänster och Vänsterns Studentförbund.

Som vanligt startar vi dagen vid La Mano kl 09.30 och därefter samlas Vänsterpartiet, Ung Vänster och VSF på Medborgarplatsen kl 12.00. Demonstrationståget avgår kl 13.00 och går i år en längre rutt, via Folkungagatan-Katarinavägen (förbi La Mano) och vidare samma väg som vanligt från Slussen.

I Kungsträdgården talar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt och en massa andra bra talare. Sen blir det underhållning av fantastiska Cleo & Kristin Amparo + Broke´n Tipsy.

Kom med du också, demonstrera på första maj och gå med i Vänsterpartiet!

BONUS-PEPP INFÖR 1 MAJ
————————————————————————-
Fixarverkstad på Kafé Marx
Den 26 och 27 april har vi öppet på Kafé Marx (Kungsgatan 84) med fixarverkstad för alla som vill måla banderoller eller snickra plakat. Material kommer att finnas på plats.
Den 26/4 har vi öppet mellan kl 14.00-18.00 och den 27/4 kl 11.00-17.00.

Program för Vänsterpartiets 1 maj-firande i Stockholm
————————————————————————-
La Mano kl. 9.30 samlas vi vid La Mano (Katarinavägen 15) för att minnas dem som dött i kampen mot facismen. Tal av bl.a. Seluah Alsaati, Vänsterpartiet, och Ellen Greider, Ung Vänster och underhållning av Vänsterns blåsorkester och Extra Salt.

Samling på Medborgarplatsen kl 12.00 Tal av bl.a. Sveriges kvinnolobby, Syriza, Dina Viksten Abrahamsson – Ung Vänster, Feline Flodin – Kommunalvänstern och underhållning med DAAM kl 12.00-13.00

Avmarch kl 13.00. Gå med din partiförening eller med någon av Vänsterpartiets branschföreningar. Gå efter Ung Vänsters musikbil eller med någon de internationella föreningar som går med oss på 1:a maj. Så länge du går med och har roligt spelar det inte så stor roll.

Förprogram i Kungsträdgården från kl 13.00 med bl.a. Välfärdskabaréen, Zoo och Stina Ahlgren.

Ca. 14.30 – Talare i Kungsträdgården
Sandra Lindquist – förbundsordförande för Vänsterns studentförbund (VSF)
Stefan Lindborg – förbundsordförande Ung Vänster
Jenny Bengtsson – Hotell- och Restaurangfacket
Jonas Sjöstedt – partiordförande Vänsterpartiet

Ca. 15.30 – Underhållning i Kungsträdgården
Cleo och Kristin Amaparo
& Broke ’n Tipsy
(Lyssna här: http://open.spotify.com/track/1wqL9CeCHQatA2lOWcvl4E)

Efter firandet kan man ta sig till 1:a majfesten på Färgfabriken. Eventet till den hittar du här: https://www.facebook.com/events/1484238881804763/?fref=ts Biljetter kommer gå att köpa i tältet till vänster som stora scenen i Kungsträdgården.
Förköp köper du enklast här: http://billetto.se/1maj

Dela den här sidan:

Kopiera länk