Hem för alla

Hem och buss för alla!

Onsdagen den 5 februari kör Ung Vänster och Vänsterpartiet gratis buss mellan Kista och Tensta. Syftet är att uppmärksamma och kräva både gratis kollektivtrafik och hem för alla.

– Det är tydligt att Stockholm inte längre byggs för alla människor. Det är praktiskt taget omöjligt att få ett förstahandskontrakt någonstans i Stockholm utan att ha köat i många år, och för de flesta innebär det en väldigt otrygg boendesituation. Därför kräver vi hem för alla,  säger Leo Ahmed, som är ordförande för Vänsterpartiet Kista.

Klockan 14.00 kommer vi att samlas på Kista torg, för att mellan 15.00 och 19.00 köra sträckan Kista – Tensta gratis.

– Att ta sig runt i staden där man bor är en rättighet, och inget som bör hänga på om man har råd eller inte. Det handlar om att kunna ta sig till jobb och skola, eller att kunna träffa vänner som inte bor precis i närheten. Precis som vi gemensamt betalar för annat som vi alla behöver, som vård, skola och omsorg, bör kollektivtrafiken också vara en del av välfärden, säger Ung Vänster Storstockholms ordförande Johanna Granbom.

Alla är välkomna att åka med. Oavsett om vill träffa oss för att snacka om hur man kan bygga Stockholm mer jämlikt – eller om du bara vill ha chansen att ta dig från Kista till Tensta utan att pröjsa.

För mer information eller bilder:

Leo Ahmed
076-2721438
[email protected]

Johanna Granbom
070-7989191
[email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk