Event

I morgon demonstrerar vi mot rasism!

För åttonde året tar Stockholm mot rasism initiativet till att samla så många antirasistiska demonstranter som möjligt till en demonstration mot rasism och främlingsfientlighet.
Vi samlas för demokrati, antirasism och alla människors lika värde och för att visa motstånd mot de främlingsfientliga strömningarna som finns i vårt samhälle, ute på arbetsplatserna, i skolan eller i styrande politiska organ.

Vi samlas lördagen den 14 december på Södermalmstorg, Slussen kl 15.00 för att gemensamt gå vidare i fackeltåg ner till Medborgarplatsen där demonstrationen avslutas med tal av LOs andre vice ordförande Ingela Edlund och Hans Caldaras, debattör, författare, musiker.

Det främsta vapnet mot främlingsfientlighet och all annan slags diskriminering och orättvisa där grupper ställs mot varandra beroende på bakgrund är breda levande folkrörelser. Vi har fortfarande registrering av romer och den fördomsfulla debatt som följde i färskt minne samtidigt som Sverigedemokraterna de senaste dagarna ordentligt visat upp sitt rätta ansikte. Med den bakgrunden är det viktigare än någonsin att vi blir många som engagerar oss i kampen för ett rättvist samhälle utan våld och främlingsfientlighet! Kom till Slussen och visa att du bryr dig!

Stöd kampen genom att gå med i vårt facebookevent så får du också löpande information om demonstrationen. Eller tagga oss på twitter eller instagram: #sthlmmotrasism.

Dela den här sidan:

Kopiera länk