Event

Vänstern samlas i Malmö

Vänsterdagarna-300x300Det bubblar av engagemang i Vänsterpartiet. I helgen kommer 800 vänsterpartister att samlas i Malmö på Vänsterdagarna för att gå på seminarier, lyssna på peppande tal av Jonas Sjöstedt och delta på höstens roligaste fest. Men för en stockholmare som jag själv kan det vara intressant att veta om Malmö har något mer att erbjuda än Vänsterdagarna. Så jag surfade in på Vänsterpartiet Malmös hemsida och blev omedelbart påmind om att Vänsterpartiet sitter i majoritet i Malmö tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Det bubblar av engagemang i Vänsterpartiet. I helgen kommer 800 vänsterpartister att samlas i Malmö på Vänsterdagarna för att gå på seminarier, lyssna på peppande tal av Jonas Sjöstedt och delta på höstens roligaste fest. Men för en stockholmare som jag själv kan det vara intressant att veta om Malmö har något mer att erbjuda än Vänsterdagarna. Så jag surfade in på Vänsterpartiet Malmös hemsida och blev omedelbart påmind om att Vänsterpartiet sitter i majoritet i Malmö tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

I den fräsiga webbtidningen ”Vänstern i Malmö” finns en lång skrytlista över vad som händer när vänstern regerar. Lönen inom kvinnodominerade yrken inom kommunen har höjts med en tusenlapp i månaden. En kommunal bostadsförmedling har införts. Genuspedagogik som förbättrat skolresultaten. Och så vidare… Snyggt, tänker jag. Det gör skillnad när Vänsterpartiet sitter vid makten. Vår politik fungerar i praktiken. Tre dagar kvar, nu är det nedräkning. På fredag sätter jag mig på tåget mot Malmö för att delta på det största interna partiarrangemanget på många år.

Seluah Alsaati
distriktsordförande

Klicka här för att läsa mer om Vänsterdagarna.

Dela den här sidan:

Kopiera länk