Studier

Välkommen på EU-utbildning

Den 25 maj 2014 är det dags för europaparlamentsval och för att vi ska vara väl förberedda så arrangeras EU-utbildningar under oktober och december. Kvällarna är fristående så du behöver inte kunna gå på alla kvällar för att vara med. Alla programpunkter återkommer en gång till under hösten, men kan ha en annan kursledare så innehållet kan variera något mellan kvällarna.

Kursen hålls på Kafé Marx, Kungsgatan 84. Anmäl dig till [email protected].

Omgång 1 – oktober:

10 oktober 18.00 – 19.30: Hur funkar EU? Marianne Eriksson ger svar

Marianne Eriksson som mellan 1995 och 2004 var EU-parlamentariker för Vänsterpartiet berättar om bland annat EU och demokrati, institutioner, makt samt förhållandet mellan EU och Sverige. Kom och få svar på alla dina frågor om hur EU fungerar!

17 oktober 18.00 – 19.30: EU-valarbete och hur pratar vi om EU?

Aktivist- och retorikskola med fokus på Europaparlamentsvalet. Information om vem/vilka som håller i kvällen kommer framöver.

24 oktober 18.00 – 19.30: Vänsterpartiets EU-politik med Lars Ohly

Lars Ohly, ledamot av riksdagens EU-nämnd, berättar om Vänsterpartiets politik, EU-kritik och vilka frågor vi prioriterar inför Europaparlamentsvalet 2014.

 

Omgång 2 – december:

2 december 18.00 – 19.30: Vänsterpartiets EU-politik med Mikael Gustafsson

Mikael Gustafsson, EU-parlamentariker och ordförande för utskottet för kvinnors rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män, berättar om Vänsterpartiets politik, EU-kritik och vilka frågor vi prioriterar inför Europaparlamentsvalet 2014.

9 december 18.00 – 19.30: Hur funkar EU? Marianne Eriksson ger svar

Marianne Eriksson som mellan 1995 och 2004 var EU-parlamentariker för Vänsterpartiet berättar om bland annat EU och demokrati, institutioner, makt samt förhållandet mellan EU och Sverige. Kom och få svar på alla dina frågor om hur EU fungerar!

16 december 18.00 – 19.30: EU-valarbete och hur pratar vi om EU?

Aktivist- och retorikskola med fokus på Europaparlamentsvalet. Information om vem/vilka som håller i kvällen kommer framöver.

Dela den här sidan:

Kopiera länk