Nyheter

Med anledning av de tragiska händelserna i Somalia

AbdiFamiljen till den vänsterpartistiske politikern Abdirahim Hassan bekräftar att han har avlidit i skottlossning i Somalia.

Familjen till den vänsterpartistiske politikern Abdirahim Hassan bekräftar att han har avlidit i skottlossning i Somalia.

– Det är en tragedi och en dag av sorg för Vänsterpartiet. Han var en ung man från Stockholm som var i Somalia inom ramen för Vänsterpartiets internationella arbete. Vi tänker på hans familj och vänner. Abdi kommer att vara djupt saknad av många vänner i Ung Vänster och Vänsterpartiet, säger Jonas Sjöstedt.

Abdirahim Hassan jobbade bland annat i partiföreningsstyrelsen i Vänsterpartiet Akalla-Husby-Kista.

– Abdis bortgång är en ofattbar sorg. Mina tankar går framförallt till hans familj. Men det berör också mig personligen och alla oss som jobbat i Vänsterpartiet och Ung Vänster med honom. Han var alltid en otroligt varm person som spred glädje och kamplust omkring sig. Det var lätt att gilla Abdi. Han var en stark röst med förankring i förorten. Vi kommer alla att sakna honom, säger Seluah Alsaati, distriktsordförande Vänsterpartiet Storstockholm.

Ann-Margarethe Livh, Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms stad, skottskadades i attacken, men mår efter omständigheterna bra och har lämnat Somalia. Vänsterpartiet kommer nu att noggrant undersöka exakt vad som har hänt. Här kan man läsa vad Ann-Margarethe Livh själv säger om händelsen. 

Distriktsexpeditionen är öppen i mellan 09.00-17.00. Vill man lämna sina kondoleanser så finns det möjlighet att göra det på Ung Vänster Storstockholms distriktscentral som ligger på Gamla Lundagatan 2, (T-bana Mariatorget) från och med torsdag eftermiddag. Det kommer finnas människor på plats på distriktscentralen även på kvällstid, är man osäker så går det bra att ringa 08-640 80 05 i förväg och kolla om någon är där.

För mediekontakter:
Vänsterpartiets presstjänst, tfn. 070-620 00 64.

Dela den här sidan:

Kopiera länk