Event

Debatt: Orten brinner!

inbjudan.indd

Ung Vänster Akalla-Husby-Kista och Tensta-Rinkeby-Spånga bjuder in till en debatt måndagen den 3 juni kl 17.00 i Husby träff.

Varför brinner det och vad bör göras?

Representanter från polisen, lokala organisationer och de olika politiska blocken kommer tillsammans med Husbyborna att diskutera vad som är orsaken bakom bilbränderna och vilka åtgärder som måste till.

– Vi i Husby har länge fått se vår förort rustas ned. De flesta av oss unga har inte upplevt mycket annat än försämring av området under våra liv. Vi tillhör en otrygg generation som växer upp under osäkra förhållanden. Arbetslöshet, försämrade fackliga rättigheter, bostadsbrist, försämrad skola och en allt inhumanare bidragspolitik ger ungdomar i hela Sverige en osäker framtid, säger Joakim Ahrnfeldt Blomberg, ordförande Ung Vänster Akalla-Husby-Kista.

– 
Självklart är det förkastligt att bränna upp sin grannes bil och sprida våld i bostadsområden, men lika självklart måste det vara för politikerna att man inte kan försämra medborgares livsvillkor hur mycket som helst utan att en reaktion kommer, säger Joakim.

I panelen:
Jörgen Karlsson, närpolischef Kista
Arin Karapet, Moderaterna
Gulan Avci, Folkpartiet
Clara Lindblom, Vänsterpartiet
Abdirahim Hassan, Husbybo

Uppdaterad info finns att hitta på korta.nu/husby.

Arrangörer:
Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga
Ung Vänster Akalla-Husby-Kista

Dela den här sidan:

Kopiera länk