Nyheter

Vänstern växer mest – även i innerstaden

Vänstern växerIdag rapporterar lokalpressen i Stockholms innerstad att Vänsterpartiet växer mest av alla partier, i alla stadsdelar. De har studerat medlemssiffrorna under den senaste mandatperioden och jämför siffrorna vid årsskiftet 2008/09 med det senaste årsskiftet.

Idag rapporterar lokalpressen i Stockholms innerstad att Vänsterpartiet växer mest av alla partier, i alla stadsdelar. De har studerat medlemssiffrorna under den senaste mandatperioden och jämför siffrorna vid årsskiftet 2008/09 med det senaste årsskiftet.

Totalt har Vänsterpartiet vuxit med 113 % i Stockholms stad under fyraårsperioden, eller med 1166 medlemmar.

 

Freddy Grip, ordförande för Vänsterpartiet Västra Södermalm förklarar medlemsökningen med 99 % på söder för Södermalmsnytt:
– Det är personer som själva söker sig till oss för att man är trött på den rådande borgerliga politiken. På Södermalm finns bara privata vårdcentraler och hyresrätterna är utrotningshotade.

På Kungsholmen är tillväxten nästan lika stor, 95 %. Partiföreningens ordförande Elena Dingu Kyrklund kommenterar i Vårt Kungsholmen:
– Först och främst tror jag det beror på det sociala och politiska läget, man har pratat om arbetslinjen men i praktiken är det inte det man upplever eftersom arbetslösheten bara gått upp.  På Kungsholmen är det många som är välsituerade men det finns också folk som inte har det lika bra. Tittar man bara i pappren och på statistiken så riskerar man att tappa en länk med verkligheten.

Vänsterpartiet Birka-Vasa som nu också omfattar hela Östermalm har också en total medlemsökning på 79 % i upptagningsområdet. Föreningens ordförande Marianne Eriksson kommenterar ökningen både i Östermalmsnytt och Vi i Vasastan:
– Jag tror att det finns många orsaker till att vi ökar men mycket handlar nog om att folk är oroliga för vad som händer med skolan och att det blir färre och färre hyresrätter till exempel. Sen ökade vi mycket även lokalt efter kongressen förra året när Jonas Sjöstedt valdes.

Läs artiklarna i lokaltidningarna:
Södermalmsnytt: http://www.direktpress.se/sodermalmsnytt/Nyheter/Pa-Soder-vaxer-V-och-MP-mest/
Vårt Kungsholmen: http://www.direktpress.se/vartkungsholmen/Nyheter1/Oppositionen-gar-framat-pa-Kungsholmen/
Östermalmsnytt: http://www.direktpress.se/ostermalmsnytt/Nyheter1/M-tappar-stod-pa-Ostermalm/
Vi i Vasastan: http://www.direktpress.se/viivasastan/Nyheter/Vansterpartiet-vinner-mark-i-Vasastan/

Kopiera länk