Dags att bygga nytt

Bryt segregationen – bygg hyresrätter i de rikaste kommunerna!

Vänsterpartiet Storstockholm presenterar i en ny rapport (Rapport (V) Storstockholm – Bryt segregationen – bygg hyresrätter) förslag på hur segregationen i Stockholmsregionen kan brytas. Det handlar om att bygga fler hyresrätter i länets sex rikaste kommuner.

– Det är dags att sluta skylla på oss invandrare för segregationen i Stockholms län. Det är inte vårt fel att bostadspolitiken är ett misslyckande. Det bästa sättet att bryta segregationen är genom att bygga hyresrätter med rimliga hyror i de rika kommuner som idag domineras av villor och bostadsrätter, säger Seluah Alsaati, ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

I Nacka föreslår Vänsterpartiet att merparten av lägenheterna ska vara hyresrätter. I Vaxholm och Sollentuna ska 60-70 procent vara det, i Täby och Danderyd 80 procent och i Lidingö 100 procent. SvD har publicerat en debattartikel på temat som går att läsa här.

– Med Vänsterpartiets politik skulle vi kunna skapa ett trendbrott. Från en ensidig fokusering på villor och bostadsrätter, till en betydligt större andel hyresrätter. Det skulle ge verkliga möjligheter för människor utan möjlighet till miljonlån att bosätta sig i de områdena, säger Seluah Alsaati.

För mer information kontakta:

Seluah Alsaati

Ordförande Vänsterpartiet Storstockholm
[email protected], 076-236 99 87

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk