Nyheter

Vi välkomnar investeringsstödet för hyresrätter

I fredags släppte Vänsterpartiet nyheten att man satsar 3 miljarder i budgeten på nybyggnation av hyresrätter. Idag kan vi berätta att det skulle kunna möjliggöra byggandet av cirka 3900 hyresrätter per år i Stockholmsregionen.

– Vi vet att statliga investeringar stimulerar byggandet av hyresrätter, därför välkomnar vi den här efterlängtade satsningen. Det är mycket bättre än den passiva hållning regeringen intagit gentemot oss storstadsbor som vill ha någonstans att bo, säger Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm.

Villkoren för att få ta del av stöden är att boendekostnaderna blir rimliga. Ett produktionstak för byggandet ska upprättas, som exempel ska hyran för en etta på 35 kvadratmeter i Stockholm då inte få överstiga 4.375 kronor.

– Det räcker inte bara med att bygga hyresrätter, vi måste också se till att pressa hyran så att folk har råd att bo i dem.

 

 

Kontakt: 

Seluah Alsaati
Ordförande Vänsterpartiet Storstockholm
[email protected]
076-236 99 87

Dela den här sidan:

Kopiera länk