Event

Tre år kvar – En politisk nedräkning

Lördag 17 september
Dagsprogram kl 10-18. Gratis och ingen åldersgräns.
Fest kl 21-01. 60 kr och 20-årsgräns.
Kägelbanan, Mosebacke torg

Ett år efter riksdagsvalet och med tre år kvar till nästa bjuder föreningen ”Öppna rum” in er till samtal, möten och fest. För att politik inte bara händer på valdagen och för att vi behöver en bred rörelse för feminism och solidaritet, mot rasism. Nu, om tre år och därefter.

Efter valet 2010 sjöd både frustrationen och inspirationen i Sverige. En borgerlig valseger och Sverigedemokraternas inträde i riksdagen skapade uppgivenhet och ilska. Samtidigt föddes aktivism, engagemang och nya allianser med övertygelsen om att en rasistisk och osolidarisk svängning av politiken inte ska bli långsiktig. Dagen efter valet samlades 10 000 personer på Sergels torg för att uttrycka sin vilja om en annan politik. En uppslutning som idag, bara ett år senare, känns avlägsen.

Ett år efter valet är det dags för alla aktivistiska embryon, etablerade organisationer och nyfikna personer att samlas. Vi behöver inte rösta på samma partier, eller rösta alls. Vi behöver inte organisera oss på samma sätt, eller organisera oss alls. Vi kommer inte att enas om allt, men kanske om något. Och utifrån det hoppas vi att vi kan skapa en bred rörelse för feminism och solidaritet, mot rasism, inför valet om tre år. Och därefter!

Dela den här sidan:

Kopiera länk