Event

Rättvis Vinhandel 2011

Inbjudan till seminarium om lantarbetares situation i Sydafrika, facklig kamp och rättvis vinhandel

Sverige är näst efter Storbritannien det land i världen som köper in mest Sydafrikanska viner. Situationen för de lantarbetare som producerar vinet är ofta extremt dålig. Löner som inte går att leva på, osäkra bostadskontrakt, säsongsarbete, motstånd till facklig organisering och mäns våld mot kvinnor är en vanlig syn på Sydafrikanska vingårdar.

Sikhula Sonke är en feministisk fackförening som organiserar arbetare på vingårdar i Västra Kapprovinsen i Sydafrika. De har sedan 2004 kämpat för lantarbetares rättigheter.Wendy Pekeur och David Afrika från Sikhula Sonke är i Sverige för att upplysa om hur vinet vi dricker produceras och för att kräva att Systembolaget tar sitt ansvar. Kom och hör deras röster om orättvisa arbetsvillkor och företagsansvar.

Seminariet arrangeras i samarbete med kampanjen Rättvis Vinhandel 2011 som verkar för att förbättra situationen för lantarbetare på vingårdar världen över och för att Systembolaget ska ta sitt pågående CSR-arbete på allvar. Läs mer på www.afrikagrupperna.se/rattvis-vinhandel-2011

Inbjudan: riksdagsledamot, Amineh Kakabaveh (V) tfn: 076-130 12 36
Anmälan till Anastasia Swärd kvinnopolitisksekreterare (V) senast 26 januari.
[email protected] eller tfn: 08-786 45 76

Kopiera länk