artikel

Julkampanj för Västsahara

Vänsterpartiet har på olika sätt uppmärksammat Västsahara den senaste tiden. Vår partigrupp i Bryssel, GUE-NGL, initierade en debatt i EU-parlamentet kring frågan. Riksdagsledamoten Jonas Sjöstedt stoppades nyligen när han försökte ta sig in i de ockuperade områdena. Att Västsaharafrågan nu uppmärksammas beror på att Marocko den senaste tiden skärpt förtrycket och den folkrättsvidriga ockupationen.

Vänsterpartiet vill nu sätta ännu mer fokus på frågan och genomför därför en julinsamling för Västsahara. Årets 1 maj-insamling gick till Emmaus Stockholms olika projekt i landet, de pengarna är ännu inte överlämnade på Emmaus egen begäran. Därför finns en ny chans att bidra, att överlämna allting i en (större) klump efter nyår.

Vi hoppas att alla vill bidra till julinsamlingen så att vi kan ge största möjliga summa till det västsahariska folket. Donationer sätts in på Vänsterpartiets PG 67 71-0. Skriv ”Julkampanj Västsahara” på talongen eller i meddelandefältet (om man använder internetbank).

Läs mer om Emmaus projekt och om situationen i Västsahara här.

Dela den här sidan:

Kopiera länk