artikel

Privatiseringsbudget utan visioner

Den budget som landstingsalliansen lägger fram i dag går i gamla hjulspår med fortsatt privatisering av vården som viktigaste ledstjärna. Den öppnar också för en fortsatt utförsäljning av akutsjukhusen.

– Den massiva kritik som riktats mot Vårdval Stockholm nonchaleras totalt. Ingen förändring av ersättningssystemet blir av, trots upprepade löften. Och privatisering av en mängd nya områden står för dörren. Mest oroande är att hela psykiatrin, inklusive BUP, kan komma att läggas ut på upphandling, säger Birgitta Sevefjord (V), oppositionslandstingsråd.

– Inom trafiken utmärker sig alliansen genom att lägga ytterligare 180 miljoner för projektering av sorgebarnet Spårväg City, pengar som hade gjort mycket större nytta om de lagts på Spårväg Syd.Mer information:

Birgitta Sevefjord (V), oppositionslandstingsråd

Tel. 070 737 41 17

Dela den här sidan:

Kopiera länk