Aktuellt

Uttalande till stöd för Vårdförbundets krav

Vi står enade med Vårdförbundet i deras modiga kamp för rätten till återhämtning, dygnsvila och krav på arbetstidsförkortning!

Vänsterpartiets distriktsstyrelse i Storstockholm tillsammans med Vänsterpartiet i Region Stockholm vill uttrycka vårt helhjärtade stöd till den viktiga strid som Vårdförbundet utkämpar för deras medlemmar och i förlängningen för en mer säker, hållbar och tillgänglig vård för oss alla.

Vårdens medarbetare ska inte behöva betala med sin hälsa för att hälso- och sjukvården ska fungera.

Er kamp bidrar till att öka medvetenheten om vårdpersonalens arbetsmiljö och blir en stor drivkraft för förändring för en tryggare och mer hållbar vård för både vårdpersonal och för patienterna.

Era krav är både rimliga och nödvändiga för att minska risken för utmattning och stressrelaterade sjukdomar, inte minst på grund av att de medlemmar ni företräder är verksamma inom kvinnodominerade områden och är en arbetsgrupp som statistiskt sett tar en större börda av ansvar i både arbetslivet och hemmet.

En arbetstidsförkortning kan även öppna upp för ökad delaktighet på arbetsmarknaden genom att det underlättar för att kunna kombinera arbete med ett omsorgsansvar.

Vi uppmanar SKR att gå er till mötes och att regeringen tillför erforderliga resurser för att möjliggöra era rimliga krav.

Må er strejk bli kort och framgångsrik!

Distriktsstyrelsen Storstockholm och Vänsterpartiet Region Stockholm

Kopiera länk