Nyheter

8 mars 2021

8 mars 2021

Dagligt systerskap i en global rörelse

 

Fira 8 Mars med Vänsterpartiet

Dagligt systerskap i en global rörelse – det är parollen för årets 8 mars arrangemang. Vi planerar samtal, aktioner, självförsvarspass, med mer!

Få alla uppdateringar i vårt samlingsevent

Feministiskt självförsvar (digitalt)

Digitalt via zoom för den som identifierar sig som kvinna eller tjej. En praktik som går ut på att bygga systerskap, prata om våldet som riktas mot kvinnor och ge konkreta verktyg och strategier för att hantera det.

Passen är fristående:

7 mars – söndag – kl 14.00-16.00
8 mars – måndag – kl 19.00 – 21.00
9 mars – tisdag – kl 19.00 – 21.00
10 mars – onsdag – kl 19.00 – 21.00

Anmälan
EVENT

Kvinnornas år med Corona
En bred panel av kvinnors erfarenheter från det gångna året, läget i sjukvården, för den trångbodde och den utförsäkrade. Hur har det gångna coronaåret påverkat kvinnorna, och vilka strider kan vi ta tillsammans?

DATUM: 8 mars
TID: 19.00
EVENT

Separatistisk nachos för nya
Riksdagsledamot Karin Rågsjö håller i ”Nachos för nya”, men denna gången separatistiskt för de som identifierar sig som tjejer och kvinnor. Karin kommer särskilt snacka om feminism och aktuella frågor i riksdagen.

DATUM: 9 mars
TID: 18.30
EVENT

Global panel om aborträtt
En lunchpanel med globalt perspektiv samtalar om läget för kvinnors rätt till abort, lagstiftningar som kontrollerar kvinnors kroppar och några ljusglimtar i kampen.

DATUM: 11 mars
TID: 12.00
EVENT

Hylla en syster! #hyllaensyster
Digital aktion för att lyfta kvinnor i vår vardag eller i rörelsen som är en förebild för systerskap och en feminism som rymmer alla. Dela en bild på den du vill hylla med en motivering, tagga också åtta vänner (8 mars lika med 8 vänner!) att göra samma sak.

När?
hela 8 mars veckan, eller när som helst!

Vill du sprida 8 mars budskapet? Här finns:
Affisch
Flygblad

Dela den här sidan:

Kopiera länk