Nyheter

Valkonferens: Riksdagslistan

Idag har Vänsterpartiet Storstockholm valkonferens och har bland annat beslutat vilka kandidater som ska stå på riksdagslistan. De tio första kandidaterna blev i följande ordning Jonas Sjöstedt, Nooshi Dadgostar, Karin Rågsjö, Ali Esbati, Jens Holm, Ida Gabrielsson, Lorena Delgado Varas, Amineh Kakabaveh, Andreas Lennkvist Manriquez samt Joanna Castro Echeverri.

– Jag är stolt och glad över att vi har en fantastisk lista med en stor mångfald av kandidater. En majoritet är kvinnor, en betydande del har utomeuropeisk bakgrund och det finns en bra blandning av både nya och gamla kandidater, säger Elena Karlström, distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Vänsterpartiet Storstockholm består av 49 partiföreningar i Stockholms län. På valkonferensen finns 128 ombud på plats som fastställde riksdagslistan.

– Jag är glad och tacksam för förtroendet. Nu kavlar vi upp ärmarna och sätter igång arbetet för en riktigt bra valrörelse. Sverige behöver vänsterpolitik för jämlikhet och idag är det tydligt att det blir det bara med Vänsterpartiet, säger partiordförande Jonas Sjöstedt.

– Runt om i landet ser vi hur Socialdemokraterna följer efter högerpartierna och säljer ut vår gemensamma allmännytta. Nu har vi chansen att få alla som vill se fler hyresrätter med rimliga hyror att välja Vänsterpartiet och en bostadsmarknad för alla, inte bara de som har råd. Jag är stolt och glad över att vara en del av den rörelsen, säger Nooshi Dadgostar, bostadspolitisk talesperson.

En diskussion på valkonferensen handlade om att riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh inte fanns med på valbar plats på valberedningens lista. Flera kongressombud pläderade för att Amineh Kakabaveh skulle stå på riksdagslistan.

Ombuden har nu valt att Amineh Kakabaveh ska finnas med på åttonde plats på riksdagslistan.

– Valkonferensen är den instans som väljer hur listorna ser ut. Nu har ombuden fattat sitt beslut att Amineh är med på listan. Beslutet har fattats i god demokratisk ordning, precis som det ska vara, säger Elena Karlström, distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Riksdagslistan:

 1. Jonas Sjöstedt, Liljeholmen-Hägersten
 2. Nooshi Dadgostar, Botkyrka
 3. Karin Rågsjö, Vita Bergen
 4. Ali Esbati, Liljeholmen-Hägersten
 5. Jens Holm, Enskede
 6. Ida Gabrielsson, Huddinge
 7. Lorena Delgado Varas, Skärholmen
 8. Amineh Kakabaveh, Skärholmen
 9. Andreas Lennkvist Manriquez, Österåker
 10. Joanna Castro Echeverri, Liljeholmen-Hägersten
 11. Torun Boucher, Västra Södermalm
 12. Birgitta Sevefjord,VitaBergen
 13. Sait Yildiz, Södertälje
 14. Veronica Kallander, Sundbyberg
 15. Ihsan Kellecioglu, Solna
 16. Lina El Yafi, Sekovänstern/Liljeholmen-Hägersten
 17. Robert Mjörnberg, Kommunalvänstern/Vantör
 18. Kerstin Amelin, Botkyrka
 19. Rashid Mohammed, Tensta-Rinkeby-Spånga
 20. Nujin Alacabek, Huddinge
 21. Gunnar Westin, Sekovänstern/Vantör
 22. Malin Claesson, Norrtälje
 23. Patrik Olofsson, Haninge/Transportvänstern
 24. Brittmarie Bardon, Norrtälje
 25. Hassan Jama, Vantör
 26. Maria Hannäs, Hammarby-Skarpnäck
 27. Rikard Warlenius, Liljeholmen-Hägersten
 28. Jesper Wiklund, Sundbyberg
 29. Roya Asadzadeh, Sundbyberg
 30. Moises Ubeira, Sundbyberg
 31. Jessica Hillweyn, Norrtälje
 32. Samuel Skånberg,Haninge

 

Kopiera länk