Nyheter

1 maj!

DET ÄR VÅR TUR NU Vänsterpartiet och Ung Vänster i Storstockholm arrangerar tillsammans med Vänsterns studentförbund som vanligt Sveriges största 1 maj-firande. Trots att det går bra för Sverige så är vi många som inte får ta del av den framgången. Bostadsbristen i Stockholmsområdet är akut, ändå bygger många av de rikaste kommunerna i regionen knappt några hyresrätter alls. Inom sjukvården tillåts riskkapitalister och konsulter mjölka landstinget på pengar medan personalen går på knäna och patienter måste lägga energi på att välja rätt läkare istället för att lita på sjukvården. Samtidigt har vi ett skattesystem som fortsätter vara riggat för de rikaste. Resurser som idag går till avdrag och bonusar till de rikaste skulle kunna ge oss alla en välfärd att lita på istället. Därför samlas vi på första maj – för det är vår tur nu! 

➤  FACEBOOKEVENEMANG


➤ LA MANO KL 9.30
LO-distriktet arrangerar i samarbete med bl.a. Vänsterpartiet och Ung Vänster manifestationen vid La Mano-monumentet längs Katarinavägen (T-Slussen) för att hedra den internationella solidariteten och minnas de som åkte till Spanien för att bekämpa fascismen på 30-talet.
☞ Talare: Bl.a. Elena Karlström, distriktsordförande V Storstockholm och Lena Eklund, Ung Vänster.

➤ SAMLING: MEDBORGARPLATSEN KL 12.00
Den stora samlingen för 1 maj-demonstrationen är på Medborgarplatsen. I våra informationstält vid Götgatan och vid trappan upp från Fatbursparken hittar du ballonger, 1 maj-märken och information om dagen. I tältet vid Fatbursparken kan du också snickra ihop ett plakat i sista minuten.
☞ På scen: Cats & Dinosaurs, Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholm, Catarina Wahlgren, landstingspolitiker, Zofia Malisz, Razem Sverige, Carl Tjernell, VSF Stockholm, Saga Åkerman, Ung Vänster Storstockholm och Konrad Hyltén, Handelsvänstern.

➤ AVMARSCH: FRÅN MEDBORGARPLATSEN KL 13.00
Demonstrationen går från Medborgarplatsen längs Götgatan mot Slussen och sedan vidare över Strömkajen till Kungsträdgården. Längs vägen peppas alla demonstranter av Strula med Siri, Zofia och Samuel, Tantpatrullen och Rrriot Samba.

➤ AVSLUTNING: KUNGSTRÄDGÅRDEN KL 13.30
Demonstrationen avslutas i Kungsträdgården under ledning av konferencier Clara Lindblom som också är personal- och äldreborgarråd i Stockholm.
☞ På scen: Sanna Carlstedt, artist, Christina Höj Larsen, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och migrationspolitisk talesperson, Didar Ayse, NCDK Sverige, Mattias Fucik, distriktsordförande för Ung Vänster Storstockholm, Erik Blohmé, VSF och Johan Engman, Kommunalvänstern. Efter allsång till Internationalen under ledning av vänsterns blåsorkester avslutar Lilla Namo dagen i Kungsträdgården.

Dela den här sidan:

Kopiera länk