Nyheter

Uttalande angående Amineh Kakabaveh från Distriktsstyrelsen Vänsterpartiet Storstockholm

Uttalande från Distriktsstyrelsen från maj 2016:

Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti. Vi är de som tydligast står upp mot diskriminering, orättvisor och fördomar som drabbar människor på grund av hudfärg, religion eller kultur.

I Storstockholmsdistriktet har vi många medlemmar och sympatisörer som varje dag blir utsatta för rasistisk särbehandling och som personligen får känna av vad rasistisk propaganda och retorik gör med ett samhälle och med människorna i det. De litar på att vi står på deras sida.

När så en av våra högsta folkvalda, en riksdagsledamot från vårt eget distrikt, går ut och öppet sprider och försvarar rasistisk propaganda blir det omöjligt för oss att vara trovärdiga som antirasister. Det skadar vårt förtroende som parti.

Antirasism måste alltid vara konsekvent. Oavsett vilka problem vi vill peka på får vi aldrig göra det på bekostnad av de människor vi företräder. Vi får aldrig bidra till att sprida rasistiska stereotyper, grova generaliseringar och rena lögner.

Inte som vänsterpartister. Det är mot allt vi står för.

Vi har därför inte längre förtroende för Amineh Kakabaveh som företrädare för partiet och som riksdagsledamot för Storstockholmsdistriktet.

Distriktsstyrelsen Vänsterpartiet Storstockholm

Dela den här sidan:

Kopiera länk