Event

Klimat ♡ Feminism

Miljökämpar och feminister! Den 3 mars är en kväll för dig som vill ha ett klimatperspektiv i kampen för jämställdhet, eller för dig som vill ha ett feministiskt perspektiv på klimatförändringarna. Det är också en kväll för dig som vill veta mer om klimatpolitik och feminism.

Kopplingen mellan klimat och feminism diskuteras sällan. Samtidigt som vi är medvetna om att män och kvinnor generellt bidrar olika mycket till klimatkrisen så påverkar klimatförändringarna män och kvinnor olika. Det är de fattigaste i världen som drabbas hårdast av klimatkrisen, och över 70 procent av människorna som lever i fattigdom är kvinnor. Utifrån ett EU-perspektiv kommer vi även diskutera hur den ekonomiska krisen i EU har påverkat klimatkampen och jämställdheten.

☞ Vilka feministiska strategier går att kombinera med klimatpolitiken?
☞ Är det samma krafter bakom klimatkris och ojämställdhet?
☞ Kan ett jämställt samhälle bättre hantera klimatkrisen?
☞ Hur fixar vi det här?

I panelen
☞ Mikael Gustafsson, EU-parlamentariker och ordförande i EU:s Jämställdhetsutskott (V).
☞ Lisa Gålmark, skribent och författare till bland annat ”Vadå feminist” och ”När kultur blir natur”.
☞ Susanna Elfors, konsult och teknologie doktor i bebyggelseanalys, skribent och driver webbmagasinet Sustopia och ekoguider Asfaltsblomman.
☞ Olle Torpman, doktorand i praktisk filosofi vid Stockholms universitet med inriktning på miljöetik.

Moderator är Lina Hjorth, klimataktivist och riksdagskandidat (V).

På scen under kvällen kommer Jenny Wrangborg, kallskänka och poet, läsa ur sin nya bok ”Vad ska vi göra med varandra?” och musikern Felicia Nielsen (Shoutin’ Red) kommer att spela grym musik. Det kommer att finnas matiga smörgåsar (veganska och vegetariska), soppa samt dryck och tilltugg till försäljning.

Plats: KaféT på Turteatern (T-bana Kärrtorp) Dörrarna öppnas kl 17.30 och programmet drar igång 18.15.

Arrangörer: Vänsterpartiet Storstockholms feministiska utskott och Vänsterpartiet Storstockholms miljönätverk

Vid frågor kontakta [email protected]

Varmt välkomna!

Kopiera länk