artikel

Seluah Alsaati, ny vice ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm

Den 14 december valde Vänsterpartiet Storstockholms distriktsstyrelse Seluah Alsaati, 28 år, till ny vice ordförande. Seluah, som är uppväxt i Akalla och Tensta, är för tillfället föräldraledig och kommer innan det närmast från universitetsstudier i bland annat statsvetenskap.

– Jag är så klart glad och stolt. Jag kommer arbeta för att lyfta upp bostadsfrågan. Vi måste bygga mängder av nya hyresrätter i Stockholm så att unga människor får en chans att flytta hemifrån, säger Seluah Alsaati.

Seluah har tidigare varit ordförande för Ung Vänster Storstockholm och var anställd som valorganisatör i valrörelsen 2010. Hon har suttit i distriktsstyrelsen och i VU sedan mars 2011. Seluah tar nu över vice ordförandeskapet efter Åsa Brunius som istället har blivit ordförande för partiföreningen i Hägersten-Liljeholmen.

– En politiskt vass superorganisatör ersätter en annan. Det känns väldigt bra! , säger John Hörnquist, ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Åsa Brunius har varit vice ordförande i distriktet sedan 2009 och tagit ett stort ansvar för distriktets utveckling under en tid då distriktet växt kraftigt i både medlemsantal och aktivitet.

– Det har också varit en tid tid då Vänsterpartiets envetna kritik av privata vinstintressen i vård, skola och äldreomsorg i Stockholmsområdet fått allt större genomslag. Ett enormt stort tack till Åsa och lika stort grattis till Seluah, avslutar John.

 

Kontakt:
Seluah Alsaati: 076-236 99 87
John Hörnquist: 08-654 13 18

Kopiera länk