sida

Bli aktiv

 

Vill du vara en del i det aktiva arbetet för socialism, antirasism, feminism och ett hållbart samhälle? Då borde du bli aktiv medlem, eller aktivist som vi brukar kalla det. Som aktivist är du direkt avgörande för hur väl vi lyckas föra ut vår politik och i vilken utsträckning den kan få genomslag.

Att vara aktiv kan innebära massor av olika saker.

Till exempel kan du:

 • Vara med och påverka politiken både lokalt och nationellt
 • Engagera dig i din partiförening och delta på möten och utåtriktade aktiviteter
 • Vara digital aktivist och lyfta vår politik i sociala medier
 • Demonstrera mot högerns dumheter
 • Hjälpa till på våra arrangemang, t.ex. 1 maj, Pride, Järvaveckan och 8 mars
 • Vara med i våra arbetsgrupper och nätverk och hjälpa till att planera arrangemang, studier och annat viktigt


Du behövs i Vänsterpartiet.
Varje enskild medlem är viktig för att vi ska bli en stark kraft och lyckas skapa ett mer rättvist och jämställt samhälle. Arbetet i Vänsterpartiet utgår ifrån dina intressen och ditt engagemang. Den lokala partiföreningen som är aktiv där du bor utgör kärnan i partiverksamheten. Men du kan också aktivera dig i ett nätverk som jobbar med specifika sakfrågor eller en branschorganisation. Det är meningsfullt att bli aktiv i Vänsterpartiet, men det är också väldigt roligt!

Vi hoppas att du kommer trivas i Vänsterpartiet!

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på       distriktsexpeditionen om du har några funderingar om  partiet, ditt medlemskap, hur du kan bli aktiv eller något annat:

[email protected] eller 08-654 13 10.

Det finns olika sätt att aktivera sig på i Vänsterpartiet. Här nedan följer utförligare information om några av de olika sätt att aktivera sig:

 • Bli aktiv i din partiförening
  Den lokala partiföreningen är kärnan i partiverksamheten. Vänsterpartiet Storstockholm har lokalföreningar i alla länets kommuner och stadsdelar. Vilken partiföreningen du tillhör beror på var du bor. Det är dock möjligt att byta till en annan förening om du så önskar. I partiföreningen arbetar man med lokalpolitik men ofta finns det även olika grupper i föreningarna baserat på intresseområde. Hör med din förening hur du kan bli aktiv! Här hittar du en lista över alla partiföreningar och kontaktuppgifter till dem. Om du är osäker på vilken förening du tillhör eller om du vill byta, hör av dig till oss på distriktsexpeditionen: [email protected].
 • Bli aktiv i en branschförening
  Branschföreningar organiserar vänsterpartister utifrån yrken och facklig tillhörighet. Det är möjligt att vara med i både en geografisk partiföreningen (se ovan) och en branschförening. Här hittar du en lista över de branschföreningar som finns i distriktet idag. Vill du gå med i en branschförening, eller saknar du kanske en förening som är kopplad till din bransch? Hör av dig till oss på distriktsexpeditionen: [email protected].
 • Bli aktiv i ett nätverk
  Nätverken är öppna för alla medlemmar och riktar sig till dem som är särskilt intresserade av en specifik politisk fråga. Nätverket bedriver verksamhet på olika sätt, exempelvis genom studier, utåtriktade aktiviteter, aktioner och kafékvällar. Nätverken startas upp och drivs av medlemmar och det är fritt fram för alla medlemmar att starta ett nytt nätverk om frågan de är intresserade av inte täcks av nuvarande nätverk. En lista över alla nätverk och kontaktuppgifter till sammankallande i respektive nätverk hittar du här. Om du är intresserad av att starta upp ett nytt nätverk får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig: [email protected].
 • Gå en kurs för nya medlemmar
  Vår kurs för nya medlemmar är mycket populär och är ett bra sätt att snabbt komma in i Vänsterpartiets politik och organisation, samtidigt som man får chansen att träffa och lära känna andra nya medlemmar. Kursen är kostnadsfri och hålls över en helg. Mer information och kursdatum hittar du här. Om du har frågor om kursen eller vill anmäla dig, maila: [email protected].
 • Gå på föreläsningar eller  var med i en studiecirkel
  Med jämna mellanrum anordnar vi kvällskurser och föreläsningar om olika politiska frågor. Varje termin brukar också en studiecirkel hållas på en aktuell bok. Vi går kontinuerligt ut med information om kommande aktiviteter dels i tidningen Vänsteraktuellt som kommer ut till alla medlemmar sex gånger om året och dels i ett månatligt nyhetsbrev som skickas per e-post. Vi lägger även in nya aktiviteter i vårt kalendarium. Håll gärna koll även på vår Facebook-sida (Vänsterpartiet Storstockholm) där vi sprider information om kommande händelser i Stockholmsdistriktet.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk