• Hem
  • 8 mars 2023
sida

8 mars 2023

Öppet för alla

 

8 mars-demonstration

Årets 8 mars demonstration samlas på Sergels torg och går till Norrmalms torg. Den samlas en mängd organisationer under huvudarrangörerna ”Sveriges kvinnoorganisationer” och ”8 mars-kommittén”. Temat för hela demonstrationen är den pågående backlashen för kvinnor och tjejers rättigheter. Vi i Vänsterpartiet har valt att fokusera på solidaritet med ravolutionen i Iran och går under parollen ”Kvinna, liv, frihet!”. Du kan ansluta dig till oss under banderollen med detta slagord på Sergels torg och gå med oss i demonstrationen.

➤ 8 mars kl 18.00
➤ Samling Sergels torg (går mot Norrmalms torg)
➤ Bjud in och dela facebook-eventet – kvinna, liv, frihet

 

Feministisk festival!

I samarbete med Ung Vänster och Teater Tribunalen organiserar vi feministisk festival på lördagen under 8-marsveckan. Vi planerar en dag med politik och kultur under den intersektionella feminismens fana. Det kommer vara panelsamtal, poesi, komedi, musik och politik. Fullständigt program kommer men vi kan avslöja att vi får besök av Nooshi Dadgostar och även av Zeinab Dhahad, ortens bästa poet 2022. Kom och ta med dig en vän!

➤ 11 mars
➤ kl 14.00-22:00
➤ Teater Tribunalen, Hornsgatan 92
Bjud in till vårt facebook-event!
➤ Eventet är gratis men för den som känner att den har råd tas ett frivilligt valfritt inträde som går till teater Tribunalen

Feministiskt självförsvar

På feministiskt självförsvar pratar man om upplevelser av ett ojämställt samhälle och olika strategier för att känna sig tryggare. Det innebär både diskussionsövningar och fysiska övningar som handlar om bland annat gränssättning och att försvara sig med kroppen och rösten. Detta riktar sig till dig som definierar dig som kvinna/tjej eller som tillskrivs kvinnligt kön och därav upplever sexualiserat våld. Man behöver inte ha några andra erfarenheter av självförsvar och det kostar inget. Välkommen!

➤ 12 mars
➤ kl 13.30-15.30
➤ Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ Anmälan finns HÄR.
➤ Bjud in era vänner till vårt Facebook-event

Uppmärksamma 8 mars med Vänsterpartiet Nynäshamn

Välkommet till ett öppet evenemang  ”Jannis kafé” för en maxad kväll på 8 mars.  Lyssna till sakkinnuga från den lokala kvinnojouren ”PAX” och Organisationen MÄN som kommer för att hålla föredrag och svara på era frågor.

➤ 8 mars kl 18.00-20.00
➤ ”Jannis kafé”, Stadshusgränd 2 A, Nynäshamn,
Facebook-event

För medlemmar

 

Separatistisk Nachos för nya

För den som definierar sig som kvinna eller ickebinär.

Nachos för nya är för den som är nyfiken och vill veta mer om Vänsterpartiet. Vi pratar om Vänsterpartiet, vår organisation, vår politik och vad en kan göra som aktiv medlem. Och vi bjuder naturligtvis på våra berömda Nachos! Med oss är Lorena Delgado Varas som är riksdagsledamot och medlem i partiföreningen i Skärholmen.

➤ 7 mars
➤ kl 18.30-20.30
➤ Kafé Marx, Kungsgatan 84
Anmälan

 

Mingel för ledande kvinnor och ickebinära

Ett lanseringsevent för nätverk för ledande kvinnor och ickebinära i Vänsterpartiet Storstockholm. Nätverkets syfte är att vi ska stötta, utveckla och finna styrka i varandra och riktar sig till dig som är kvinna eller ickebinär och har någon av följande roller: partiföreningsordförande, vice partiföreningsordförande, gruppledare och vice gruppledare, parlamentariker eller nämndordföranden.

➤ 9 mars
➤ kl 18.00-21:00
➤ Porten, Kungsgatan 84
➤ Anmäl dig HÄR.

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk