Lediga tjänster

LEDIGA TJÄNSTER: Är du vår nya kommunikatör?

Drivs du av visionen om ett bättre, mer jämlikt samhälle? Brinner du för att formulera det mest träffsäkra budskapet, och inspireras av att nå ut med Vänsterpartiets budskap till fler? Vill du arbeta i en politisk miljö och verka för att Vänsterpartiets politik får större slagkraft? Då är detta en roll för dig!  

Vänsterpartiet Storstockholm söker en kreativ, strukturerad och noggrann kommunikatör till distritksexpedtionen. Vårt distrikt är Vänsterpartiets största och har i dagsläget ca 10 000 medlemmar och består av strax över 50 partiföreningar från Norrtälje i norr till Nynäshamn i syd varav ca 10 yrkesbaserade branschföreningar. På distriktets expedition arbetar ca 12 personer med att stötta våra medlemsföreningar med stöd i politikutveckling, ekonomihjälp, utbildningar, större arrangemang och kommunikation. 

Som kommunikatör arbetar du tätt med din närmaste kommunikatörskollega. Ni arbetar tillsammans strategiskt och praktiskt för att organisationens interna och externa kommunikation är tydlig, enhetlig och inkluderande. Du samarbetar också med andra inom kommunikation på våra angränsande kanslier (regionen och stadshuset). I rollen är du ett viktigt bollplank för andra funktioner på arbetsplatsen för att säkerställa att den interna och externa kommunikationen är samstämmig kring innehåll, tonalitet, formgivning och bildspråk, samt som utförande resurs i olika uppgifter inom kommunikationsområdet. 

Exempel på arbetsuppgifter är: 

 • Samordnar extern och intern kommunikation; strategiskt, operativt och praktiskt. Ta fram strategier, planer och formulera analyser så att vi lär och utvecklas. 
 • Redaktör och ansvarig för utveckling av hemsida, här är vi styrda av centrala mallar men behöver såklart städa ibland och tänka strategiskt utifrån syfte och målgrupp 
 • Utforma externt och internt material, exempelvis för trycksaker, dokument, profilprodukter och för sociala medier. Copy, layout och målgruppsoptimering  
 • Ansvarar för att sammanställa och formge utskick främst nyhetsbrev till alla medlemmar och tillförtroendevalda genom verktyget Efficy/Apsis One. 
 • Stöttar eller leder utåtriktade projekt så som kampanjer och större arrangemang exempelvis 1 maj, 8 mars, Järvaveckan, Pride och Socialistiskt Forum. 

Du förväntas också, som en del av kommunikationsfunktionen aktivt delta i utveckling, förändring och implementering av interna rutiner i allmänhet och inom kommunikationsarbetet i synnerhet. 

Formella krav på tjänsten:  

 • Vana att producera texter och innehåll för intern och extern kommunikation 
 • Känna sig bekväm med att arbeta i digitala verktyg (Office 365 inkl Teams, Zoom etc) 
 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med intern eller extern kommunikation med exempelvis sociala medier, formgivning, redaktör och strategisk kommunikation 
 • Erfarenhet/Engagemang från Vänsterpartiet, närliggande organisationer eller annan idéburen verksamhet. 

Meriterande erfarenheter:  

 • Goda kunskaper i och erfarenhet av att jobba med några av följande eller motsvarande: WordPress, InDesign, Photoshop, Canva, Illustrator eller Premier Pro/After Effects.  
 • Vilja och intresse i att arbeta projektbaserat med större externa arrangemang, som projektledare eller stöttande som kommunikatör 
 • God kännedom om Vänsterpartiets politik och det rådande politiska läget 
 • Har relevant utbildning inom exempelvis retorik, kommunikation och formgivning, eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.

Egenskaper och färdigheter:  

För att lyckas i rollen som kommunikatör hos Vänsterpartiet Storstockholm tar du ansvar för dina uppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att de blir slutförda i tid. Du jobbar bra självständigt och är duktig på att planera och driva ditt arbete framåt. Du har en förmåga att se helhet och delar parallellt, se sammanhang och synergieffekter i samarbete med andra och dra nytta av olika personers kompetenser, perspektiv och idéer. Du trivs i tätt samarbete med andra där du uppskattar en transparent miljö där man delar tankar och insikter med andra, och hugger i och hjälper varandra när det behövs. 

Tjänstens är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders provanställning. Tillträde 1 mars, eller enligt överenskommelse. Om det klaffar med rätt person kan vi vara flexibla med tillträde och omfattning. Tarifflön i enlighet med kollektivavtal, lokala förmåner förekommer såsom friskvårdsbidrag mm.. 

Du söker genom att senast den 22 januari skicka personligt brev och CV till [email protected], skriv “Ansökan Kommunikatör” och ditt namn i ämnesraden. 

 För frågor om tjänsten kan dessa ställas till kanslichef Vicci Friberg, [email protected]. Facklig kontakt är Amanda Möller, [email protected]  

Dela den här sidan:

Kopiera länk