sida

Mikke Lillman

mikkeLillman

”Politik och musik hänger ihop”

Mikke Lillman är folkmusiker och nyvald politiker för Vänsterpartiet Ekerö. Han är 56 år och jobbar för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa.

Du är ny gruppledare och ordförande för Vänsterpartiet Ekerö, hur känns det?

Det har hänt så mycket i mitt liv de senaste åren som har varit omtumlande, det är som ett pärlband. Jag håller på med musik också och uppträder i Ekerö. Det är visor, jag sjunger bland annat Cornelis och Bellman men jag skriver eget också.

Påverkar musiken ditt politiska engagemang?

Ja, det hänger ihop. Det är mitt engagemang, mina tankar och drömmar och önskningar. Det har dels en politisk sida med vilja kraft och förändra, men konsten är också ett uttryckssätt för samma sak. Egentligen är allting politik, men till skillnad från kulturen så finns det lite mer ramar i det politiska.

Hur gick valet?

Vi fick ett mandat och ökade med 0,3 procent. Det är första gången jag var med i en valrörelse, det var både utmanande och spännande. Man hade väntat sig mer på riksplan, så luften gick ur en lite efter valet.

Vad är viktiga frågor i Ekerö?

Att bygga mera bostäder, det är jätteviktigt. Folk måste ha någonstans att bo. Här byggs ingenting. Ungarna måste flytta ifrån kommunen. Det byggs här, men bara villor, det byggs inte ens bostadsrätter.

Favoritslagord?

Oscar Wilde har många bra liksom många andra men här är ett jag ofta tänker på: ”När folk är överens med mig har jag alltid en känsla av att jag måste ha fel.”

Intervju: Seluah Alsaati

Dela den här sidan:

Kopiera länk