• Hem
  • Aktivera dig i ...
sida

Aktivera dig i valrörelsen

Det finns många olika sätt att aktivera dig själv i valrörelsen, nedan följer några stycken

1. Kontakta din lokala förening
Kontakta din partiförening och kolla vad du kan hjälpa till med i valrörelsen t.ex. flygbladsutdelning, affischering och valsedelsutdelning på valdagen. Vilken partiförening du tillhör kan du kolla här

2. Stå i valstuga
Ett väldigt viktigt arbete som utförs under valrörelsen är det som sker i partiets valstugor runt om i länet. Många tror att man måste ha koll på allt som rör Vänsterpartiets politik för att stå i valstuga, det stämmer inte. Är du en glad och positiv person som har lätt för att prata med människor så borde du göra det!

Listan med valstugor att boka sig på fylls på allt eftersom.

Valstugan vid Sergels Torg
Valstugan på Medborgarplatsen
Valstugan i Skärholmen
Valstugan i Södertälje
Valstugan i Liljeholmen
Valstugan S:t Eriksplan: Öppet vardagar 11-19, helger 11-17. Boka pass genom e-post till [email protected].

3. Hämta Inte till salu-kit
På distriktsexpeditionen och i många av valstugorna kan du hämta Inte till salu-kit med lite blandat innehåll. Några masstidningar och affischer, tips på saker att skriva i sociala medier samt pins att dela ut på jobbet eller till grannarna. Bor du lite avsides så kan vi också skicka ett kit, maila då till [email protected].

4. Fixa besök
Vill du att någon av våra kandidater kommer på besök till din arbetsplats, föreningsmöte eller dylikt? Maila oss på [email protected] så försöker vi fixa en kandidat för just ditt sammanhang.

5. Adoptera en anslagstavla
I de flesta områden finns det anslagstavlor, hitta din närmaste och gör det till en vana att gå förbi och sätta upp en affisch. Affischer kan du få i närmaste valstuga, hos din partiförening eller på distriktsexpeditionen.

6. Inte till salu-märkning
Hämta en mäklarskylt med ”Inte till salu” på och sätt upp i ditt hyresrättsområde, vid den kommunala skolan eller äldreboendet. Ta ett kort med mobilen och sprid i sociala medier om varför just den platsen inte är till salu. Använd hashtag #intetillsalu såklart.

7. Gilla och dela!
Vänsterpartiet finns på gator och torg men även på internet så om du är aktiv på exempelvis Facebook, Twitter eller Instagram så kan du vara med i valrörelsen även där! Genom att gilla, kommentera och dela artiklar, följa och kommentera partiledardebatter och dela bilder från Vänsterpartiet så kan fler ta del av dem. Om du vill använda hashtagar (#) i valrörelsen så använd exempelvis #intetillsalu, #vparti och #val2014.

Nedan följer en lista på alla de inplanerade debatter eller utfrågningar som Jonas Sjöstedt är med på i olika medier.
Se till att sprida information på sociala medier om att de äger rum, på det viset kan fler lyssna och ta till sig av budskapet. Har du möjlighet, försök också vara aktiv på sociala medier under t.ex en partiledardebatt. Då kan vi boosta Jonas Sjöstedt ,Vänsterpartiet och våra åsikter.

1 september
13.10-14.00 Utfrågning P4 Extra
17.00-19.00 Partiledardebatt, Aftonbladet (webb-tv)

2 september
7.15-8.00 Partiledarintervju TV4
20.00-21.00 Utfrågning i SVT

3 september
7.15-8.00 Telefonväkteri SVT Gomorron
18.30-21.00 Valdebatt, Expressen (webb-tv)

10 september
15.00-16.45 Slutdebatt Studio ett i P1
21.00-23.15 Utfrågning TV4

12 september
20.00-22.00 Slutdebatt partiledarna SVT


ATT REPRESENTERA VÄNSTERPARTIET

Att vara vänsterpartist på gator och torg är inga svårigheter. Det finns inga speciella klädkoder eller färgscheman man förväntas ha. Vi strävar inte efter att, som många andra partier, se ut som partisoldater där alla är uniformerade i de senaste profilprodukterna. Vi är vanliga människor som gått ihop för att förändra samhället och det behöver vi inte varsin jacka för att visa. En jacka eller en väst (som är det som finns i webshoppen), kan på ett positivt sätt visa att det är fritt fram att gå fram och fråga saker. Precis som när man representerar sitt jobb, fotbollsförening, kören eller kvinnojouren är det bra att tänka på några saker när man är ute och har torgmöten, delar flygblad eller står i valstugan.

Att tänka på
•  Tänk på att du inte enbart representerar dig själv utan partiet som helhet, det du säger kommer uppfattas som partiets åsikter och hur du agerar kommer avspegla sig på partiet. 

•  Vi har som sagt inga klädkoder i Vänsterpartiet men man bör tänka på att inte ha på sig kläder eller smycken med budskap eller symboler som kan ta fokuset från vårt budskap. I web-shoppen finns det västar med partiloggan som är bra att ha på sig. Det gör det tydligt för den som vill komma fram och prata att det är okej.   

•  Det kommer alltid finnas personer som försöker provocera när man är ute. Bli inte förbannad och uppstressad, utan ta det lugnt. Går det inte att prata med personen så säg vänligt att “Nu har jag inte tid med detta mer” och gå därifrån. 

•  Tänk på att bemöta alla med respekt (hur korkade eller provocerande frågorna än kan framstå) och försök svara sakligt. 

•  Alla kan inte allt. Är det så att du får en fråga när du står i valstugan eller på ett torgmöte som du inte kan svara på är det ingen katastrof. Svara att du kan ta reda på svaret och maila det, om du får personens mailadress. 

•  Ingen kommer tro att vi kan förändra samhället om vi inte kan fixa till en snygg monter eller ett bra torgmöte. Försök att få våra externa aktiviteter att se välordnade och genomtänkta ut det är viktigt för det generella intrycket av oss som parti. 

•  Tänk på vilket språk du använder. Som politiskt aktiv kan du inte sällan få ett ”politikerspråk”. Försök prata så att folk förstår vad du menar.

•  Idag sker mycket extern representation på internet tänk på att uppträda bra även där. Exempelvis i kommentarsfält eller på sociala medier. Argumentera sakligt och undvik personpåhopp. Är du representant för Vänsterpartiet under valrörelsen, om du exempelvis står på en lista, så kan det vara bra att reflektera över vilket intryck du gör om någon skulle gå in och kolla din profil. Ett tips är att låsa profilen så att bara dina vänner har tillgång. Har du en helt öppen profil så se över den så att intrycket av den blir bra. 

•  I Vänsterpartiet driver vi inte personvalskampanjer om du är ute och representerar partiet så representerar du hela partiet och inte bara dig själv.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk