• Hem
  • Kalendarium
sida

Kalendarium

APRIL 2020

 

Digital cirkel: Klass, konflikt och samhällsförändring
Varför återskapar moderna samhällen bestående ojämlikheter? Hur inverkar ekonomin på kampen för ökad jämlikhet? Under vilka omständigheter åstadkommer politiska organisationer djupgående samhällsförändringar? I denna studiecirkel försöker vi besvara dessa frågor genom att introducera en modern marxistisk klassanalys. Cirkeln har fem tillfällen och kursmaterialet är skrivet på svenska. Cirkelledaren David Zachariah har skrivit flera artiklar inom politisk ekonomi och jobbar till vardags som lärare. ABF Stockholm arrangerar studiecirkeln i samarbete med Centrum för marxistiska samhällsstudier.
➤ DATUM: 7 april.
➤ TID: kl.18.00-12.00.
FACEBOOKEVENEMANG

 

Tillsammans gör vi skillnad – Inställt
Tillsammans gör vi skillnad är främst en kurs för nya medlemmar som vill veta mer om vår politik. Men alla som är intresserade är välkomna!
➤ DATUM: 25 april
➤ TID: kl.10.00-16.00.
➤ PLATS: Kafé Kahlo, Kungsgatan 84.
➤ ANMÄLAN: Mejla till: [email protected]

 

MAJ 2020

1 maj med Vänsterpartiet
Tillsammans på arbetarrörelsens högtidsdag 1 maj. I år kommer det vara svårt att fylla Stockholms gator för Sveriges största 1 maj-demonstration och folkfest. Nu planerar vi istället för årets största 1 maj – i ett digitalt format.
➤ DATUM: 1 maj.
➤ TID: kl 13.00-15.00
FACEBOOKEVENEMANG

 

Nachos för nya
På Nachos för nya så bjuds nya medlemmar in till en kväll där de får träffa någon av våra riksdagsledamöter och under trevliga former få en lättare introduktion till Vänster-partiet. Vårens Nachos-kvällar kommer hålla till i vår nya lokal mot gatan som öppnar under våren. Välkommen!
➤ DATUM: 20 maj.
➤ TID: kl 18-20.30.
➤ PLATS: Kungsgatan 84.

 

JUNI 2020

Political Beach 2020 [Tema Rörelse]
Vad bygger rörelser? Vartåt rör sig Sverige, Europa och världen idag och varför? Hur arbetar vi med fackliga rättigheter, marknadshyror och klimatkamp? Vad kan vi lära av Bernie, Chile, Labour och andra?

5-7 juni samlas vi på POLITICAL BEACH i Stockholms skärgård för att förstå tillsammans och vässa vänsterns verktyg. Under tre dagar kommer vi att lyssna på talare och delta i workshops om historiska och internationella erfarenheter och marxismens teoretiska bidrag. Dessutom bad, vacker natur och hopp om sol. Av och med ABF, CMS (Centrum för Marxistiska Samhällsstudier) och Socialistisk Politik.
➤ DATUM: 5-7 juni.
➤ PLATS: Lillsveds folkhögskola på Värmdö.
FACEBOOKEVENEMANG (med information om anmälan)

 

 

Kopiera länk