• Hem
  • Kalendarium
sida

Kalendarium

OKTOBER

Hur stoppar vi mäns våld mot kvinnor
Kim Loelds vision är ett tryggt samhälle fritt från våld. Konkret betyder det att förebygga mäns våld mot kvinnor och barn. Kim har i över ett decennium aktivt arbetat i styrelsen för Haninge kvinnojour, är projektledare för projektet NEJ till VÅLD mot kvinnor och barn och driver ett aktivt påverkansarbete i samverkan med politiker, tjänstemän och civilsamhället i Haninge kommun. Hur kan vi stoppa mäns våld mot kvinnor och barn?
Feministiska gruppen i Vänsterpartiet Haninge arrangerar. Välkomna!
➤ DATUM: 17 oktober.
➤ TID: kl 18-20.
➤ PLATS: Haninge kulturhus.
➤ FACEBOOKEVENEMANG

 

Klimathotet och kapitalismens död, Marx2019
På årets Marx-konferens har Klimathotet och kapitalismens död som huvudtema. Fokus är att de accelererande klimatförändringarna inte kan behandlas som en bifråga: det är meningslöst att kämpa för socialism om jorden blivit obeboelig. Klimathotet är det yttersta beviset för kapitalismens omöjlighet; ett system som bygger på ständig tillväxt kan inte leda till något annat än apokalyps.
➤ DATUM: 25-27 oktober.
➤ PLATS: ABF-huset, Sveavägen 41. T Rådmansgatan.
➤ FACEBOOKEVENEMANG

 

Not in our name!
Det är dags för en utsökt konsert med Vänsterns Blåsorkester! Biljetten kostar 150 kr. Beställ på tel 0733-10 60 40 eller Swisha till samma nummer.
➤ DATUM: 27 oktober.
➤ TID: kl 18.30.
➤ PLATS: Bagarmossens Folkets hus, Lillåvägen 44, T-bana Bagarmossen, linje 17 mot Skarpnäck.
➤ FACEBOOKEVENEMANG

 

Film: Rekonstruktion Utøya
Sex år efter terrorattacken på Utøya i Norge den 22 juli 2011 samlas Rakel, Mohammed, Jenny och Torje, alla överlevande från Utøya, i norra Norge för att minnas och rekonstruera det som hände. De får sällskap av tolv norska ungdomar som vill hjälpa och förstå. En psykolog deltar under hela projektet. I en filmstudio rekonstruerar de tillsammans minnena av det som inträffade på Utøya. De överlevande berättar sin historia för sin egen, men även för vår skull. För samtiden, men även för framtiden. Rekonstruktion Utøya dokumenterar den processen.
➤ DATUM: 27 oktober.
➤TID: 10.00
➤ PLATS: Filmhuset Gärdet, BIO VICTOR.
➤ANMÄLAN: https://bestofnorden.se/anmalan 
➤ GRATIS

 

NOVEMBER

Vänsterdagarna 2019
Nu är programmet för Vänsterdagarna färdigt. Det kommer bli en fantastisk helg med över 70 träffar, seminarier, workshops och panelsamtal. Programpunkterna spänner över ett stort antal ämnen från det övergripande ideologiska till det handfast praktiska. Som vanligt är alla partimedlemmar, nya som gamla, parlamentariker, aktivister och ombudsmän välkomna.
Program, anmälningsformulär och praktisk information hittar ni på partiets centrala hemsida. Klicka här för att komma till sidan.
➤ DATUM: 1-3 november (Allhelgonahelgen).
➤ PLATS: Folkets hus i centrala Göteborg.

 

Filmvisning PUSH
Är du intresserad av bostadspolitik? Som en del i vår bostadskampanj visar Vänsterpartiet i stadshuset och Vänsterpartiet Storstockholm dokumentären PUSH och ordnar panelsamtal om bostadspolitik och aktivism.
PUSH är regissören Fredrik Gerttens nya dokumentär om dagens hyperkapitalistiska bostadsmarknad som skapat en global kris. I städer över hela världen blir det allt dyrare att bo, samtidigt som lönerna står still. I filmen följer Fredrik Gertten bland andra FN:s rapportör i bostadsfrågor, Leilani Farha, i hennes arbete.
➤ DATUM: Måndag den 11 november.
➤ TID: 19.00
➤ PLATS: Biograf Reflexen i Kärrtorp.
➤ Facebookevenemang kommer snarast.

 

Tillsammans gör vi skillnad! – steg 1
Välkommen på en heldag för nya medlemmar. Vi går igenom Vänsterpartiets politik och organisation och pratar om hur vi kan förändra världen tillsammans. Vegetarisk och ekologisk lunch ingår. Och fika såklart. Ps även du som varit med ett tag är självklart också välkommen.
➤ DATUM: 10 november.
➤ TID: kl 10-16.
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84.
➤ ANMÄLAN: Mejla till [email protected] eller ring till 08-654 13 10 senast en vecka före kursen. Anmäl specialkost och behov av barnpassning.

 

Förslag till nytt partiprogram (V) – med Hanna Cederin
Välkommen att diskutera förslaget till nytt partiprogram! Det finns gott om saker att läsa på inför mötet om man vill. Till exempel Remissförslaget från programkommissionen kan du läsa HÄR 
Vi ses!
➤ DATUM: 11 november.
➤ TID: 18-20.30.
➤ PLATS: Centrumvägen 7, Västerhaninge bibliotek
➤ FACEBOOKEVENEMANG

 

Fristadsfondens konferens om flyktingpolitik
Funderar du också på varför människor flyr och hur vi kan ge dem skydd? Vilka som får stanna och vilka som borde få stanna? Och framför allt – vad kan vi göra för att hjälpa dem tillsammans? Då är du varmt välkommen till Fristadsfondens juridiska grundkurs om flyktingpolitik. Alla distrikt är välkomna att skicka en representant till konferensen och det bekostas av partiet centralt. Om fler vill åka får man stå för det själva.
➤ DATUM: 23 november.
➤ TID: Kl. 10.30-16.00.
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84.
➤ ANMÄLAN: Mejla till [email protected] senast den 15 november. Frågor besvaras av Kalle Larsson, tf kanslichef [email protected]

 

Socialistiskt forum
Organisera – eller dö! Så presenterar sig årets Socforum 2019 som sätter fokus på folkrörelsen där social rättvisa och minskade klassklyftor, jämlikhet, arbets- och bostadsfrågor står i centrum. Den rörelse som kan skapa ett Sverige som håller ihop. På forumet lovar de att väcka rörelsen till liv, stärka varandra och skapa en välbehövlig injektion tillsammans. 
➤ DATUM: lördag 23 november.
➤ TID: kl 19-20.30.
➤ PLATS: ABF, Sveavägen 41.
➤ FACEBOOKEVENEMANG

 

Bygg ett nytt samhälle – steg 3
Nu startar steg 3 av våra studier. Välkommen till en helgkurs på Syninge kursgård med fokus på samhällsbyggnad och bostadspolitik. Begränsat med platser så här gäller ansökan istället för anmälan.
➤ DATUM: Fredag 29 november-söndag 1 december.
➤ PLATS: Syninge kursgård, buss från Cityterminalen.
➤ ANSÖKAN: Mejla till [email protected] Senast den 1 november med beskrivning varför du vill gå kursen.

 

DECEMBER

Nachos för nya – Nobelmiddag-special
Den här kvällen bjuder vi på Nobelmiddag-special! Vi dukar fint och har alkoholfritt bubbel. Tillsammans kan vi påverka vilket samhälle vi vill ha. Nachos för nya är en kväll för dig som ny medlem med politik och mat tillsammans med våra riksdagsledamöter. Med riksdagsledamot Jens Holm. Välkommen!
➤ DATUM: 10 december.
➤ TID: kl 18-20.30.
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84.

Kopiera länk