Kalendarium

Kalendarium

APRIL 2017
Jonas Sjöstedt besöker Ekerö, 27 april
Jonas Sjöstedt besöker Ekerö den 27 april och håller öppet möte på Ekebybovs slott. Huvudtemat för mötet är det faktum att Sveriges ekonomi går bra, men att långt ifrån alla får ta del av det. Sverige behöver en ekonomisk politik för alla, inte bara det rikaste. För att åstadkomma det behövs en starkare vänster i hela landet, liksom på Mälaröarna. Kom och träffa Jonas och engagera dig i Vänsterpartiet inför valåret 2018.
➤ DATUM: torsdagen 27 april.
➤ TID: 18.00.
➤ PLATS: Ekebyhovs slott, Björkuddsvägen 107, Buss till Ekerö Centrum.
➤ Fritt inträde, fika och mat finns till försäljning i restaurangen.

 

1 maj-workshop, 29 och 30 april
Välkommen på 1 maj-workshop på Kafé Marx! Inför 1 maj håller vi öppet på Kafé Marx den 29 och 30 april. Ni som vill fixa nya banderoller och plakat inför arbetarrörelsens högtidsdag är välkomna att fixa dem tillsammans. Vi håller öppet ca kl 11-18 båda dagarna. Vi tillhandahåller tyger, penslar, färg, plakat och maskiner som kan behövas. Ta med era idéer så hjälper vi till att sätta dem på tyg helt enkelt. Har ni idéer utöver det vanliga? Hör av er till [email protected] och kolla så vi hinner skaffa det ni behöver.
➤ DATUM: lördag 29 april och söndag 30 april.
➤ TID: 11.00-18.00.
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84.
FACEBOOKEVENEMANG

 

Plakatverkstad med Bitte, 29 april
Som en favorit i repris från förra året håller Bitte Andersson en kreativ workshop för snyggare plakat under lördagen. Bitte kommer också att vara på plats på Medborgarplatsen på 1 maj och hjälpa till med sista-minuten-plakat vid infotältet i närheten av trapporna upp från Fatbursparken.
➤ DATUM: lördag 29 april.
➤ TID: 12.00-15.00 (drop in).
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84.
FACEBOOKEVENEMANG

 

Politisk broderiworkshop, 30 april
Kom på broderiworkshop ledd av Olivia Molin och Matilda Jansson! Vi pratar om aktivism, om att släppa på prestationskrav och om att ibland välja ett separatistiskt sammanhang. Prova på att själv skapa broderier, vi visar enkla knep och tar med material. Fika ingår! 
Workshopen är kvinno- och transseparatistisk. Alla åldrar är välkomna!
➤ DATUM: söndagen 30 april
➤ TID: 12.00-15.00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ Anmäl dig gärna via [email protected] så vi vet hur många som kommer.
FACEBOOKEVENEMANG

 

MAJ 2017
Första maj-firande, 1 maj
Vänsterpartiet och Ung Vänster i Storstockholm arrangerar tillsammans med Vänsterns studentförbund som vanligt Sveriges största 1 maj-firande.

DET ÄR VÅR TUR NU
Trots att det går bra för Sverige så är vi många som inte får ta del av den framgången. Bostadsbristen i Stockholmsområdet är akut, ändå bygger många av de rikaste kommunerna i regionen knappt några hyresrätter alls. Inom sjukvården tillåts riskkapitalister och konsulter mjölka landstinget på pengar medan personalen går på knäna och patienter måste lägga energi på att välja rätt läkare istället för att lita på sjukvården. Samtidigt har vi ett skattesystem som fortsätter vara riggat för de rikaste. Resurser som idag går till avdrag och bonusar till de rikaste skulle kunna ge oss alla en välfärd att lita på istället. Därför samlas vi på första maj – för det är vår tur nu!

➤ LA MANO KL 9.30
LO-distriktet arrangerar i samarbete med bl.a. Vänsterpartiet och Ung Vänster manifestationen vid La Mano-monumentet längs Katarinavägen (T-Slussen) för att hedra den internationella solidariteten och minnas de som åkte till Spanien för att bekämpa fascismen på 30-talet.
☞ Talare: Bl.a. Elena Karlström, distriktsordförande V Storstockholm och Lena Eklund, Ung Vänster.

➤ SAMLING: MEDBORGARPLATSEN KL 12.00
Den stora samlingen för 1 maj-demonstrationen är på Medborgarplatsen. I våra informationstält vid Götgatan och vid trappan upp från Fatbursparken hittar du ballonger, 1 maj-märken och information om dagen. I tältet vid Fatbursparken kan du också snickra ihop ett plakat i sista minuten.
☞ På scen: Cats & Dinosaurs, Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholm, Catarina Wahlgren, landstingspolitiker, Saga Åkerman, Ung Vänster Storstockholm och Konrad Hyltén, Handelsvänstern m.fl.

➤ AVMARSCH: FRÅN MEDBORGARPLATSEN KL 13.00
Demonstrationen går från Medborgarplatsen längs Götgatan mot Slussen och sedan vidare över Strömkajen till Kungsträdgården.

➤ AVSLUTNING: KUNGSTRÄDGÅRDEN KL 13.30
Demonstrationen avslutas i Kungsträdgården under ledning av konferencier Clara Lindblom som också är personal- och äldreborgarråd i Stockholm.
☞ På scen: Sanna Carlstedt, artist, Christina Höj Larsen, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och migrationspolitisk talesperson, Mattias Fucik, distriktsordförande för Ung Vänster Storstockholm och Johan Engman, Kommunalvänstern. Efter allsång till Internationalen under ledning av vänsterns blåsorkester avslutar en, än så länge, hemlig artist dagen i Kungsträdgården.

➤ DATUM: lördag den 1 maj.
➤ TID & PLATS: Samling Medborgarplatsen kl. 12, avmarsch kl. 13, avslutning Kungsträdgården 13.30.
➤ FACEBOOKEVENEMANG


Omställningsskolan, 4 maj
Miljö- och klimatutskottet bjuder in till ”Omställningsskolan”, en helkväll det nödvändiga med en rödgrön klimatomställning. Lina Hjorth håller i kursen och visar på det avgörande i skapandet av ett rättvist och mer jämlikt samhälle, där ekonomin och de sociala och ekologiska behoven drar åt samma håll. Kursen beskriver också hur socialism, feminism, antirasism och ekologiska perspektiv går hand i hand och utgör förutsättningar för varandra.

➤ DATUM: torsdagen den 4 maj 
➤ TID: kl 17.30-21.00 (fika från 17.15)
➤ PLATS: Vänsterpartiet Solna, Västra vägen 9 D (T-Solna Centrum)
➤ ANMÄLAN: [email protected] senast den 2 maj.
➤ FACEBOOKEVENEMANG


Helgkurs för nya medlemmar, 6-7 maj
Kurs för nya medlemmar är en introduktionskurs som sträcker sig över en helg, för nya vänsterpartister i Storstockholm. Kursen ger en grundläggande inblick i Vänsterpartiets politik och organisation och är ett utmärkt tillfälle för dig som nyss gått med i partiet att lära känna andra och lära dig mer om partiets politik. Kursen innehåller fem olika föreläsningspass där det finns gott om utrymme för frågor och funderingar.
Kursen hålls över två dagar (lördag kl 9:30-15:00 och söndag kl. 10:00-16:30) på Kafé Marx, Kungsgatan 84 i centrala Stockholm. Vi bjuder på lunch. Om du har frågor, vill veta mer om oss eller vill anmäla dig till ett kurstillfälle är du välkommen att kontakta distriktsexpeditionen på telefon 08-654 13 10 eller via e-post [email protected].
➤ DATUM: 6-7 maj.
➤ TID: Lördag kl. 9.30-15.00 och söndag kl. 10.00-16.30.
➤ ANMÄLAN: Mejla namn och telefonnummer och skriv datumet för den kurs du vill gå till [email protected].
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84.

 

Releasefest, 13 maj
Releasefest för boken Ett kollektiv av röster – 100 år av systerskap, om kvinnor i Vänsterpartiets historia. Dansa till vänster-DJs: Rossana Dinamarca, Clara Lindblom, Anna Herdy, Ulla Hoffmann, Karin Rågsjö och Nooshi Dadgostar. Köp ditt ex av boken, swish och kontanter gäller! Antalet platser är begränsat så se till att anmäla dig redan idag! Mat och dryck finns att köpa på plats. 

➤ DATUM: 13 maj.
➤ TID: 18.30-23.00.
➤ PLATS: Bar Brooklyn, Hornstulls strand 4 (T: Hornstull).
➤ ANMÄLAN: Festen är gratis men det är obligatorisk anmälan (18-årsgräns), så klicka här:https://simplesignup.se/event/93954-releasefest-foer-boken-ett-kollektiv-av-roester-100-aar-av-systerskap
➤ ARRANGÖRER: Vänsterpartiet och Vänsterpartiet Storstockholm i samarbete med Leopard Förlag.