artikel

Hur mår du?

Hur mår vårdpersonalen?

Redan innan coronapandemin drabbade Stockholm så var förhållandena för hälso- och sjukvårdspersonal ohållbara. Idag ser vi hur personalen förväntas acceptera indragen semester, kvarstående varsel och applåder som tack för den stora samhällsinsats som de gjort och fortsätter att göra.

Det är inte okej. Stockholm behöver en sjukvårdspolitik som sätter vårdbehov först och som inser att hälso- och sjukvårdspersonalens arbetsvillkor är avgörande för att få en sjukvård att lita på.

Hur mår Stockholmsborna?

Ingen ska kunna köpa sig förbi vårdkön och ingen ska lämnas utan vård. På rika och friska Östermalm, där folk är generellt friskare, kryllar det av vårdcentraler. I Stockholms fattigare förorter, där mer vårdkrävande patienter är vanligare, läggs istället vårdcentralerna ned. Hälsa är en
fråga om klass, kön och bakgrund. Vad du tjänar eller hur du ser ut avgör delvis din rätt till vård.

Vi förändrar tillsammans

Tillsammans kan vi förändra situationen, för alla som jobbar i sjukvården och för patienter och anhöriga. Vi har mycket på gång kring vårdpolitiken och du kan vara med:

Jobbar du inom sjukvården? Är du undersköterska, sjukhusstädare, läkare, arbetsterapeut eller något helt inom vården annat, vi vill höra din berättelse!
>Klicka här för att dela med dig.<

Är du patient eller anhörig och vill dela din berättelse om vården? 
>Gör det här.<

Våra politiska förslag

Vänsterpartiet i Region Stockholm har lagt en reservationsbudget som visar hur vi skulle omfördelar resurser i regionen. Från privata vinster till vårdbehov och satsar på at anställa vårdpersonal för att klara vårdskulden och ge trygghet på jobbet.
Läs den här!

 

Kopiera länk