artikel

Ännu mer bidrag till de rika 

Nu blir det ännu mer bidrag till de rikaste när januarigänget S, Mp, L och C utökar RUT-bidraget från 50 000 till hisnande 75 000 kronor per år. Exempelvis ska ”tillsyn av fritidshus” och ”möblering av bostad” ge skattesubventioner. Alla dessa pengar hade behövts i vården och i äldreomsorgen. De rika kan själva betala för flytt av flygeln.
Vänsterpartiet arbetar för att ekonomin ska fungera för alla – inte bara de rika och föreslår att skattereduktionen för hushållsnära tjänster, det s.k. RUT-avdraget avskaffas. Vi har inget emot hushållsnära tjänster. Det vi vänder oss emot är att dessa skattesubventioneras – den som använder hushållsnära tjänster bör betala för det själv. Höginkomsttagare använder RUT mycket mer än låginkomsttagare. Detta innebär i praktiken att låg- och medelinkomsttagare betalar för de rikas städhjälp. 
– RUT-bidraget är till för de som tjänar mest samtidigt som det sker nedskärningar i äldreomsorgen och vården runtom i Storstockholm. Det är dags att de rika betalar själva när de möblerar sina stora Östermalmsvåningar och Djursholmsvillor, 
säger Elena Karlström, distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm. 
– Detta är inte bara orimligt, utan det är också ett slöseri med skattebetalarnas pengar
 
Kopiera länk