Nyheter

Vänsterpartiet om MP:s agerande: ”Ett stort svek mot väljarna”

Den politiska majoriteten i landstinget går från fyra partier till att vara fem när man med Miljöpartiet bildar ett nytt blågrönt styre. Men reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Idag presenterade politikerna en ny styrande majoritetskoalition i landstingshuset. Miljöpartiet har valt att tillsammans med Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna styra landstinget under de kommande fyra åren. Samtidigt blir Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet kvar i opposition.

– Miljöpartiet har profilerat sig som ett framtidsparti som långsiktigt värnar om miljön men går nu emot alla sina grundprinciper för att få sitta kvar vid makten. Det är ett stort svek mot väljarna, säger Anna Sehlin (V), oppositionslandstingsråd i ett pressmeddelande.

Vänsterpartiet ifrågasätter hur Miljöpartiets landstingspolitiker och kommunalpolitiker i Stockholm resonerar, eftersom Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin har sagt att han inte kan tänka sig ett samarbete med Moderaterna.

Ska föra ”tuff oppositionspolitik”

Vänsterpartiet ställer sig också frågande inför hur det nya blågröna styret ska ta sig an stängda vårdplatser, något som de anser att Alliansen orsakat under åren som gått.

– Vi har gjort ett otroligt bra val och vi ska se till att förvalta det förtroende vi fått av väljarna på bästa sätt. Det gör vi bara genom att föra tuff oppositionspolitik för att förhindra ytterligare privatiseringar inom vården och fiaskon som Nya Karolinska, säger Anna Sehlin (V).

Text och bild från SVT Nyheter Stockholm

Dela den här sidan:

Kopiera länk