Nyheter

Vänsterpartiet har vuxit i hela Storstockholm

Tack vare allt fantastiskt valarbete har Vänsterpartiet vuxit på riksnivå, i landstinget och i nästan alla kommuner. Valresultatet blev på många håll mycket bättre än våra högt satta förväntningar, i länkarna längst ner i texten finns alla kandidater och siffror.

– Tusen tack till alla som engagerat er i valrörelsen! Alla ni som delat ut flygblad, satt upp affischer, debatterat, knackat dörr, ringt väljare, arrangerat torgmöten, cykelturnéer och gatufester. Enbart i Ringstugan har vi tillsammans kontaktat tusentals potentiella vänsterväljare! Säger Elena Karlström, ordförande i Vänsterpartiet Storstockholm.

Samtidigt som Vänsterpartiet i Storstockholm har ökat i alla de olika valen har även medlemsantalet växt, och fortsätter växa. I Storstockholm är vi nu över 7000 medlemmar.

– Ta er tid att glädjas åt våra framgångar. Tillsammans har vi gjort en enastående insats! Nu organiserar vi oss för att bli en ännu starkare kraft för rättvisa och jämlikhet. Alla är välkomna till våra Nachos-kvällar med mat och politik och andra kurser för både nya och gamla medlemmar, påminner Elena Karlström, ordförande i Vänsterpartiet Storstockholm.

I kalendariet på Vänsterpartiet Storstockholms hemsida hittar du alla Nachos-kvällar, heldagskursen Tillsammans är vi starka för nya medlemmar, och annat roligt. Välkommen!

 

Valresultatet i Storstockholm

Till riksdagen är Jonas Sjöstedt vald på mandat från Västerbotten. Storstockholm representeras därför av följande sju ledamöter – Nooshi Dadgostar, Ali Esbati, Karin Rågsjö, Jens Holm, Ida Gabrielsson, Lorena Delgado och Amineh Kakabaveh.

I nästan alla kommuner går vi också framåt. I Stockholms kommun ökade vi från 8,9 till 13% och i ytterligare 16 kommuner vinner vi nya mandat. Vi har idag 90 kommunfullmäktigeledamöter runt om i Storstockholm och har nu 22 fler ledamöter än efter valet 2014. Valda till kommunfullmäktige (klicka på varje kommun/valkrets för att se valda)

I Stockholms läns landsting gick vi från 7,7 till 10,6%. Vi ökar med fyra mandat och har nu totalt 16 ledamöter. Valda till Landstingsfullmäktige (klicka på valkretsarna för att se valda)

Dela den här sidan:

Kopiera länk