Nyheter

– Jag har sett hela projektet NKS haverera

Alliansen har styrt Stockholms läns landsting i 12 år. Deras politik har fått allvarliga konsekvenser för sjukvården i Stockholm. Det är dags för en ny politik i landstinget.

Jonas Lindberg är förstanamn i Söderort på Vänsterpartiets valsedel till landstingsvalet. Han arbetade på Nya Karolinska sjukhuset i sex år, som specialistsjuksköterska och chefssjuksköterska på intensiven men sade upp sig för två och ett halvt år sedan.

– Det är en stor sorg. Jag har sett hela projektet NKS haverera, det osar av korruption. Det blev helt ohanterligt, jag är en av många som har lämnat sjukhuset, säger Jonas Lindberg, när han intervjuades av DN tidigare i år.

Enligt Jonas Lindberg är NKS ett väldigt prestigeprojekt. Varumärket är det viktiga och det förhållningssättet sipprar ner i organisationen och skapar en tystnadskultur. Personalen är nervösa för att säga något om problemen och den som berättar blir bestraffad.

– Det blir patientfarligt när det är viktigare att värna varumärket NKS. Och det är ett jätteslöseri med skattemedel, det dyraste sms-lånet i historien, säger han. 

Vänsterpartiet går till val på att riva upp avtalet med Skanska, som går ut på att företaget ska bygga, driva och underhålla NKS till 2040. 

– NKS blockerar allt annat och vi har förlorat så mycket kompetent folk och all vård vältras över på andra, säger Jonas Lindberg.

Vänsterpartiet vill byta ut hela den moderatstyrda landstingsledningen, inklusive sjukhusledningen och sjukhusdirektören, på Nya Karolinska eftersom de har ljugit om cancerköer och tystat personalen. Samtidigt är det viktigt att rensa upp i den administrativa överbyggnaden med konsulter som talar om för personalen hur de ska göra sitt jobb.

LÄS MER: https://www.dn.se/sthlm/v-prestigeprojektet-nks-ar-patientfarligt/

V: Korta arbetstiden på akuten och BB

 

Kopiera länk