Nyheter

Vikarierande ordförande

När jag var 13 år stoppade min rektor en artikel jag skrivit i skoltidningen om Vietnamkriget med motiveringen att den var kritisk mot USA. Vietnamkriget väckte mig politiskt och sedan dess har mitt politiska engagemang fortsatt. Just nu är jag vikarierande ordförande på Storstockholmsdistriktet under Elena Karlströms föräldraledighet.

Det är mindre än ett år kvar till valet den 9 september 2018 vilket gör att det känns extra spännande att få arbeta med all vår verksamhet. Ett arbete som jag gör tillsammans med distriktsstyrelsen, våra utskott och nätverk, alla partiföreningar, våra parlamentariker och all kunnig personal på expedition och kanslier. Efter valet kommer vi i Vänsterpartiet kunna se tillbaka på en framgångsrik valrörelse där vi fått fler röster i kommun-, landsting- och riksdagsvalet. Grunden till detta lägger vi redan i höst när vi genomför den första förvalskampanjen med fokus på nolltaxa i kollektivtrafiken som vi kom överens om på distriktsårskonferensen i våras. Med kollektivtrafikkampanjen lyfter vi fram såväl jämlikhets- som klimat- och miljöfrågor. Vi sätter även fokus på att landstinget styrs av högeralliansen med stöd av SD. Samtidigt under hösten ska vi välja våra ombud till den viktiga valkongressen i Karlstad i februari 2018 då partiet tillsammans lägger fast valplattformen.

En inspirerande start till ett fortsatt politiskt engagemang kan också våra nya medlemmar få. Så tipsa våra nya medlemmar om att anmäla sig till Nachos med Nooshi Dadgostar, en av våra riksdagsledamöter, den 10 oktober, kl. 10 på Kafé Marx.

Precis som Elena har jag tre döttrar, men de är lite äldre så det finns även barnbarn. Jag har bott på olika håll i länet. Uppväxt i Hökarängen på 60-talet och återvände för snart 10 år sedan till Farsta efter 35 år i Haninge och Norrtälje. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med er alla.

Dela den här sidan:

Kopiera länk