Event

Sommarvänstern

För andra året i rad arrangeras Sommarvänstern. Sommarvänstern är ett sommarläger för medlemmar i Vänsterpartiet och deras familjer. I år hålls Sommarvänstern på Idrottsgården i Flen mellan 3 augusti och 7 augusti. Vi har pratat med Lorena Delgado och Elena Karlström som är är två av intiativtagarna till Sommarvänstern.

Hur föddes idén till Sommarvänstern? 
– 2015 föddes idén om att vi kamrater måste ses under sommaren, ha ett sommarläger, tillsammans med våra nära och kära. Bada och ha trevligt tillsammans men samtidigt kunna diskutera politik, gärna fördjupa oss i dagspolitiska ämnen och ge tid för djupa dialoger. Vi sa att sommaren 2016 skulle vi försöka göra något om det så innebar att det skulle bli tre tält någonstans på ett berg, säger Elena.

– Men istället blev vi över 40 vänsterpartister som samlades utanför Gnesta på en större gård. Vi satt ute i solen och diskuterade alltifrån facklig-politiska frågor till Brexit med Kajsa Ekis Ekman och Deniz Tütüncü. Kultur, musik och artister och en drös barnaktiviteter fanns, alltifrån bad till att paddla kanot och spökvandring. Vi hade även en nybörjarkurs i Lindy hop.  

Vad ser du mest fram emot?
– Att få njuta av ett sommarläger med familj, kamrater, hemlagad mat, sommar, sol, bad och fler djupa dialoger. I år har vi fler dagar än förra året och vi öronmärker ett tema per dag. Dagar med rollspel, träff med andra organisationer, seminarium och paneldebatter, att få vara utomhus med kamrater från övriga distrikt också. Nu finns det mer tid för politiska ämnen, men även mer tid att kunna umgås med varann, nära och kära, kultur, sommar och politik i en härlig blandning.

___

Priset att delta är:
400 kr låginkomsttagare, pensionärer, sjukskrivna och studenter
800 kr övriga
Barn deltar gratis

Anmäl dig här

Dela den här sidan:

Kopiera länk