Nyheter

SÖKES: Pride-funktionärer!

VI BEHÖVER FUNKTIONÄRER! Sista veckan i Juli går Stockholm Pride av stapeln, var med och se till att Vänsterpartiet når ut med vår viktiga HBTQ-politik!

Vill du vara funktionär?
Vill du hjälpa till att göra Vänsterpartiets deltagande på Stockholm Pride 2016 det bästa någonsin? I så fall behöver Stockholmsdistriktets HBTQ-utskott just din arbetsinsats. Vi är det bästa politiska partiet för HBTQ-personer! Detta ska vi visa för besökarna på festivalen. För att vi ska klara av detta så måste vi vara många som hjälps åt på olika sätt.

Vi kommer dela upp tiden man bemannar tältet i Pride Park i olika pass under onsdag, torsdag, fredag och lördag. Vi behöver också funktionärer i Pride Paraden, och i samband med våra seminarium i Pride House.

Pride Park 27 – 30 juli
Pride Paraden
lör 30 juli

 

Anmäl dig!
Du som bemannar tältet i Pride Park får inträdet till parken för de dagar som du arbetar minst 4 timmar. Den som arbetar minst tre pass får veckobiljett. Här behöver vi även praktisk hjälp precis innan och efter festivalen. Har du möjlighet att bidra någon dag så tveka inte att höra av dig, all hjälp är välkommen. Anmäl intresse till [email protected] !!!

 

 

 

 

sthlmpride_vb_2
———–


———–

MER INFO OM PRIDE

Hemsidan:
http://www.stockholmpride.org

Vårt deltagande i Pride House

HBTQ-personers situation på flyktingförläggningar
HBTQ-personer har rätt att få asyl i Sverige om de känner en ”välgrundad fruktan för förföljelse bland annat på grund av sexuell läggning, kön eller könsuttryck”. Samtidigt förekommer övergrepp mot HBTQ-flyktingar på landets asylboenden. Hur ska övergreppen stoppas? Hur ska HBTQ-flyktingar få en säker vistelse i Sverige?
➤ DATUM: Onsdag 27 juli.
➤ TID: 15.00-15.45.
➤ PLATS: Ekoteket, Kulturhuset vid Sergels torg.
➤ MEDVERKANDE: Mer info snart!

Får funkis-personer tillhöra HBTQ-communityt
Utestängningen som många funkis-personer upplever är inte symbolisk utan högst konkret. Synskadade bögar och flator med dyslexi kan inte läsa hbtq-samhällets tidningar. Rullstolsburna transor och bin kommer inte upp för trapporna till våra mötesplatser. Hindren är inte bara fysiska. Barriärer sitter även i huvudet på människor. Finns det en naturlig plats för person med funktionsnedsättning i HBTQ-communityt? Hur tydligt är det dubbla utanförskapet för den som bryter mot fler normer, till exempel genom att vara transperson och ha asperger?
➤ DATUM: Torsdag 28 juli.
➤ TID: 12.00-12.45.
➤ PLATS: Ekoteket, Kulturhuset vid Sergels torg.
➤ MEDVERKANDE: Mer info snart!

HBTQ och patriarkatet
Kvinnor, rasifierade personer, transpersoner, funkispersoner, hbtq-personer. Patriarkatets förtryck drabbar oss alla men ser olika ut, tar sig olika uttryck. Hur påverkar patriarkatet enskilda grupper och individer HBTQ-communityt? Hur kan vi i HBTQ-rörelsen agera för att motverka att patriarkatet begränsar människor?
➤ DATUM: Fredag 29 juli.
➤ TID: 12.00-12.45.
➤ PLATS: Ekoteket, Kulturhuset vid Sergels torg.
➤ MEDVERKANDE: Mer info snart!

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk