Nyheter

Låt kolet ligga – demo 3 juni

OBS NYTT DATUM Den 3 juni kallar nätverket KlimatSverige till demonstration för Klimatansvar och framtidshopp under parollen Låt kolet ligga – stoppa försäljningen av Vattenfalls brunkol. KlimatSverige kräver: 1. Att regeringen säger nej till avtalet mellan Vattenfall och tjeckiska energibolaget EPH. 2. Att Vattenfalls kolkraft och kolgruvor i Tyskland avvecklas så snart det är möjligt.

PLATS: Stockholm, ej spikat var. Uppdateringar kommer på facebook HÄR: https://www.facebook.com/events/1749979868582271/

Sveriges regering och Vattenfall har en unik chans att stoppa över en miljard ton koldioxid från att hamna i atmosfären. Det är lika mycket som 24 år av utsläpp från hela Sverige. Om försäljningen av gruvorna och kolkraften blir av så kan vi vara säkra på att den nya ägaren kommer att exploatera kolet så långt det är möjligt. Det vore ett brott mot mänskligheten och det får inte ske!

Demonstrationen stöds av 350.org, Fossil Free Sverige, Fossil Free Stockholm, Folkkampanjen mot Kärnkraft och Kärnvapen, Fältbiologerna, Föräldravrålet, Jordens Vänner, Klass 7A Stentorpsskolan i Halmstad, Klimataktion, Klimataktion Stockholm, Klimataktion Halmstad, Klimathoppet Malmö, Klimatsamling Göteborg, Miljöutskottet Feministiskt Initiativ, Naturskyddsföreningens klimatgrupp i Göteborg, PUSH Sverige, Radikalisera Klimatpolitiken.nu, Stockholms Naturskyddsförening, Skiftet. Fler organisationer är på väg att ansluta sig.

Dela den här sidan:

Kopiera länk