Nyheter

Vänsterpartiet på Stockholm Pride

Nästa vecka är det Stockholm Pride, Skandinaviens största HBTQ-festival. Under veckan kommer Vänsterpartiet självklart bidra med seminarier, politik och dans. Årets tema är GÖR SLUT och Vänsterpartiet vill bland annat göra slut med patriarkatet, transfobin, rasismen, klassamhället och hatbrotten. I vårt tält i Pride Park på Östermalms IP kommer man kunna få veta mer om Vänsterpartiets politik, träffa företrädare och njuta av härligt vänsterhäng. I Pride House på Kulturhuset kommer Vänsterpartiet Storstockholms HBTQ-utskott arrangera fem seminarier. Alla kommer att teckentolkas. Klicka på rubrikerna för att läsa mer!

Gör slut med könstillhörighetslagen!
Tid: Måndag 27 juli kl. 17.00 – 17.45
Plats: Kafé Klara, Kulturhuset

If I can’t dance I don’t want to be a part of your revolution
Tid: Tisdag 28 juli kl. 12.00 – 12.45
Plats: Ekoteket, Kulturhuset

Psykisk och sexuell hälsa i storstaden
Tid: Onsdag 29 juli kl. 14.00 – 14.45
Plats: Bandler, Kulturhuset

HBTQ, fattigdom och ojämlikhet
Tid: Onsdag 29 juli kl. 16.00 – 16.45
Plats: Plattan, Kulturhuset

HBTQ och den ekonomiska krisen
Tid: Fredag 31 juli kl. 12.00 – 12.45
Plats: Bandler, Kulturhuset

Under lördagen ringlar Prideparaden över Stockholms gator, och i Vänsterpartiets sektion kommer såväl Blåsorkestern som DJ Rossana Dinamarca att bjuda på grym musik! Inför paraden har vi traditionsenligt Paradfrukost. Den börjar kl 10.30 i Tantolunden, vid Zinkensdamms IP. Vi kommer att sätta ut röda fanor så det ska bli enkelt att hitta oss. Läs mer om och anmäl dig till frukosten här. Paraden avgår från Mariatorget kl 13.00, den 1 augusti, läs mer om Vänsterpartiets avdelning i paraden här. Vi kommer dagen innan få veta vilket nummer vår sektion har. Kom med och demonstrera, dansa och kämpa för din och allas rätt till att vara den en vill vara!

Dela den här sidan:

Kopiera länk