Nyheter

Jonas Sjöstedt och Seluah Alsaati belönar gräsrotsarbete i Abdirahim Hassans anda

Abdi

På Husby träff den 12 februari kl 12.00 kommer Abdirahim Hassans minnesfond för första gången dela ut medel till verksamhet i Abdis anda.

Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, och Seluah Alsaati, ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm, är på plats. Husby träff ligger på Edvard Griegsgången 9, inte långt från Husby tunnelbanestation, Stockholm.

Abdirahim Hassans minnesfond inrättades av Vänsterpartiet, Ung Vänster, Vänsterpartiet Storstockholm och Ung Vänster Storstockholm. Syftet är att i Abdirahim Hassans anda stödja dels organisering av gräsrotsarbete i Sverige, dels internationellt solidaritetsarbete, som syftar till att främja demokrati, jämställdhet, mänskliga rättigheter och social rättvisa.

Abdirahim Hassan eller Abdi, som han kallades, sköts till döds i Somalia i augusti 2013. Abdi föddes i Somalia och växte upp i Husby. År 2009 gick Abdi med i Ung Vänster. Han var målmedveten och ville lära sig mer om organisering för att ta med sig de kunskaperna till Somalia i syfte att organisera vänstern och fackföreningsrörelsen där. Alla som lärde känna Abdi i Sverige – och det var många – såg honom som en oerhört drivande gräsrot för vanliga människors rätt och värdighet i Sverige.

Varmt välkomna!

Dela den här sidan:

Kopiera länk